New Jazz Performers 2018

Bucharest Jazz Festival prezintă New Jazz Performers 
Concursul festivalului de jazz din București este dedicat în 2018
tinerilor instrumentiști de jazz

Pentru prima dată în istoria festivalului Bucharest Jazz Festival, singurul eveniment internațional de jazz din Capitală lansează concursul destinat tinerilor instrumentiști de jazz, New Jazz Performers. Programul de comisionare face parte din agenda celei de-a șaptea ediții a Bucharest Jazz Festival, care se va desfășura în perioada 2-8 iulie 2018 în Piața George Enescu și la ARCUB. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.
Intitulat New Jazz Performersprogramul de comisionare al BJF 2018 vizează artiștii din România care au nevoie de sprijinul comunității de jazz și de suportul instituțiilor culturale de gen. Concursul este deschis artiștilor instrumentiști de jazz români sau străini rezidenți în România, cu vârsta maximă de 30 de ani împliniți până la data începerii concursului.
 
Principalele criterii de evaluare în cadrul concursului New Jazz Performers sunt: autenticitatea perfromanței, calitatea improvizației, evaluarea dimensiunii ritmice a discursului muzical și stăpânirea mijloacelor de realizare a creației interpretative și improvizate.
 
Aplicanții sunt evaluați de un juriu de specialitate în cadrul celor două etape ale concursului. Artistul câștigător va fi invitat să concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival în cadrul ediției din 2019.
 
Calendar New Jazz Performers:
Etapa 1:
  • 25.05.2018 - open call concurs
  • 18.06.2018 - termen limită de trimitere a dosarelor
  • 25.06.2018 - anunț finaliști prima etapă
Etapa 2:
  • 3-6 iulie – prestații live ale finaliștilor la Gabroveni Jazz Club
 
Dosarul electronic se trimite prin e-mail, la adresa: protocol@arcub.ro și va conține:
1.         CV-ul aplicantului;
2.         două link-uri: un link audio (poate fi şi înregistrare din studio)  + un link video, cu două piese la alegere
3.         copie după actul de identitate/ actul de rezidență.
4.         Partiturile celor două piese la alegere pe care aplicantul intenţionează să le interpreteze dacă este admis în etapa a doua.
 
Termenul limită de trimitere a dosarelor de aplicație este: 18.06.2018, ora 17:00.
Întrebările cu privire la Programul New Jazz Performers pot fi adresate prin e-mail la adresa: protocol@arcub.ro până la: 06.06.2018, ora 12:00. Răspunsurile se dau cel târziu până la: 08.06.2018, ora 17:00.
 
Procesul de selecție în vederea concursului New Jazz Performers se încheie după decizia membrilor juriului asupra câștigătorilor. Nu se pot depune contestații. Prin trimiterea dosarului de aplicație pe e-mail, candidatul declară pe propria răspundere că a parcurs cu atenție și este de acord cu termenii și condițiile regulamentului.

DESCARCA REGULAMENT

UPDATE 26.06.2018

Finaliștii primei etape a concursului New Jazz Performers

 
Alexandru Huțanu
Constantin-Iulian Nicolau
Ionuț Bîca
Liviu Negru
Anton-Gabriel Matei
Răzvan-Filip Cipcă
Toma-Radu Dimitriu
Vladimir-Ionuț Chiurlea