Bucharest Jazz Orchestra ft. Blue Noise

Bucharest Jazz Orchestra ft. Blue Noise

Sebastian Burneci - dirijor
Bucharest Jazz Orchestra: Paolo Profeti – saxofon alto, Pitoulias Achilleas – saxofon bariton, Teodor Penchev Petkov – pian, Petrov Borislav Petkov – tobe, Ivanov Mihail Ivanov – contrabass, Cristian Soleanu – saxofon alto, Diana Suciu – saxofon tenor, Silviu Groaza – trompetă, Laurențiu Moise – trompetă, Florian Radu – trombon, Mihail Cojocaru – trombon, Sebastian Burneci –trompetă, Cristian Labus – trombon bas

Blue Noise: Bogdan Tudor – voce, Ana-Maria Alexa – voce, Ana-Cristina Leonte – voce, Elena Morosanu – voce, Mihail Grigore – voce
 
O premieră pe scena jazzului românesc, Bucharest Jazz Orchestra și Blue Noise prezintă în cadrul Bucharest Jazz Festival o incursiune în istoria jazzului, de la titluri clasice precum Don’t Sit under the Apple Tree, la piese contemporane, aranjamente ale muzicianului german de origine română Peter Herbolzheimer, dar și materiale originale aranjate de Blue Noise și Sebastian Burneci.
 
Sebastian Burneci
Inițiatorul și conducătorul grupului muzical Bucharest Jazz Orchestra, Sebastian Burneci este unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai generației sale. Născut într-o familie de muzicieni din Constanța, Sebastian a absolvit Conservatorul Prins Claus (Groningen, Olanda), în 2011, și Universitatea Națională de Muzică București, în 2006. Pe lângă proiectele pe care le desfășoară împreună Bucharest Jazz Orchestra, Sebastian Burneci activează ca trompetist în Big Band-ul Radio și este implicat în proiectul internațional BaLaKo. De-a lungul activității sale concertistice a apărut alături de mari nume ale jazzului mondial, precum Benny Golson, Peter Herbolzheimer și Alex Sipiagin.
 
Bucharest Jazz Orchestra
Înființat în 2012, Bucharest Jazz Orchestra, condus de trompetistul Sebastian Burneci, este un ansamblu independent de jazz dedicat jazzului contemporan și muzicii creative, cu un repertoriu variat, de la standard de jazz la compoziții proprii. Din componența grupului, focusat pe combinații între instrumente de suflat, fac parte muzicieni de top ai scenei bucureștene, precum trompetiștii Silviu Groaza și Laurențiu Moise, unii dintre cei mai importanți muzicieni de studio ai scenei comerciale, dar și membri ai Orchestrei Naționale Radio și ai Filarmonicii George Enescu și saxofoniștii Cristian Soleanu, Diana Suciu. Printre membrii internaționali ai grupului, se numără saxofonistul italian Paolo Profeti, care a dedicat orchestrei compoziția sa „Milano-București doar dus”, și saxofonistul originar din Grecia, Achilleas Pitoulias.
Pentru această producție, secția ritmică îi are în componență pe Teodor Petkov la pian, Mihail Ivanov la contrabas și Borislav Petrov la tobe, muzicieni din Bulgaria cu o bogată activitate concertistică internațională.
 
Blue Noise
Trupa Blue Noise este „laboratorul de voci” în care șase tineri muzicieni transpun stilul a cappella în sonorități de jazz din anii '50-'60, ritmuri de pop, rhythm and blues și beat box. De-a lungul timpului, Blue Noise a avut colaborări și proiecte cu câțiva dintre cei mai renumiți artiști români: violoncelistul Răzvan Suma, în cadrul stagiunii de concerte de la Sala Radio în 2015 (când au interpretat o piesă de mare anvergura, ”Le Grand Tango” de Astor Piazzolla, Blue Noise interpretând orchestra din spatele violoncelului), Adrian Despot, împreună cu care au scos piesa „Luna și noi” și o altă piesă în premieră prezentată în concertul 20 de ani Vița de Vie, participarea la Festivalul de jazz de la Iași, The Gardener Jazz Festival, în 2016. De asemenea, Blue Noise s-a numărat printre invitații trupei Damian & Brothers la realizarea albumului „Gypsy Rock. Change or Die", lansat în noiembrie 2016.
Bucharest Jazz Orchestra ft. Blue Noise
Data
​Miercuri, 4 iulie 2018
Ora 9.30 PM
Locație
Piața George Enescu
Intrarea liberă