C.A.L.I Quartet

C.A.L.I Quartet

Cătălin Huțanu – claviaturi / keyboards
Alex Huțanu – saxofon alto & tenor / alto saxophone & tenor
Ioan Mantu – chitară bas / bass quitar
Lucian Rusu – baterie / drums
 
„Revelația anului 2014” la Galele Jazz România, grupul CALI Quartet câștigă în același an Trofeul Concursului „Sibiu Jazz Festival”. În 2016, la Jazz in the Park, cvartetul câștigă concursul internațional al festivalului de la Cluj, iar la Festivalul Internațional „Johnny Răducanu” este desemnat „Cea mai bună formație” a anului 2016. Proiectul CALI Quartet își propune să împrospăteze scena jazzului prin lucrări originale de jazz-fusion cu influențe R&B, soul, swing, Afrikan & Oriental Rhythms și elemente de improvizație.

Cătălin Huțanu
În timpul liceului de matematică-fizică, Cătălin Huțanu descoperă pasiunea pentru muzică. După câțiva ani petrecuți ca student la Facultatea de Filosofie, Cătălin intră la Conservator unde studiază pianul în cadrul secției „Compoziție Jazz”. În 2007, participă pentru prima dată la Sibiu Jazz Festival și câștigă premiul pentru compoziție în cadrul Galelor Studențești de Jazz ale festivalului. Un an mai târziu, obține premiul pentru „Cel mai bun instrumentist (pian)”, iar în 2009 câștigă, alături de formația sa, Trofeul Festivalului. În 2010, este nominalizat la Gala Premiilor Jazz și obține premiul pentru „Cea mai bună trupă” în cadrul Festivalului Internațional de Jazz de la Târgu-Mureș.

Alexandru Huțanu
Cu o experiență concertistică de peste șase ani în formații de jazz, Alexandru Huțanu, numit și Alex Jaxx, predă în cadrul Catedrei de muzică instrumentală, specializarea „Saxofon și clarinet”. Membru al formațiilor Funk Factory, Academic Jazz Group, CALI Quartet, Huțanu primește „Premiul pentru cel mai bun instrumentist” la Sibiu Jazz Festival (2009) și International Youth Jazz Festival din Târgu-Mureș (2018). Influențat de stilul saxofoniștilor Sonny Stitt, Kenny Garrett și Michael Brecker, Alexandru Huțanu a câștigat, alături de formațiile din care a făcut parte, Trofeul „Sibiu Jazz Festival” (2014), Trofeul „Jazz in the Park” (2016), „Premiul pentru cea mai bună trupă” la Festivalul Internațional de Jazz „Johnny Răducanu” (2016) și Premiul „Revelația anului” în cadrul Galei Premiilor de Jazz.

Ioan Mantu
Cunoscut în lumea muzicii ca „John Mantucci”, Ioan Mantu este un mare fan al renumitului basist John Patitucci. Ioan Mantu provine dintr-o familie de muzicieni, dar este un autodidact în muzica de jazz. Studiază contrabasul la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași și, în paralel, se implică într-o serie de proiecte muzicale ce îi aduc nenumărate premii. Alături de Academic Jazz Group câștigă „Premiul pentru compoziție” în cadrul Festivalului Internațional de Jazz de la Târgu-Mureș în 2010. În același an  este nominalizat la Gala Premiilor Jazz România în formula Funk Factory. Câțiva ani mai târziu se alături CALI Quartet alături de care obține câteva titluri importante.
 
Lucian Rusu
Absolvent al clasei de percuție din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, Lucian Rusu este un împătimit al muzicii de jazz. În 2014, câștigă primul premiu din carieră alături de CALI Quartet, Trofeul Concursului studențesc „Sibiu Jazz Festival”. Un alt eveniment important pentru Lucian Rusu este participarea la Gala Premiilor Jazz România 2014 care se finalizează cu obținerea premiului „Revelația anului”, urmat de titlul „Confirmarea anului 2015”, Trofeul „Concursului Internațional Jazz in the Park” 2016 și premiul pentru „Cea mai bună formație” la Festivalul Internațional Johnny Răducanu 2016. În prezent, în afară de proiectul său principal, CALI Quartet, Lucian Rusu activează în diferite proiecte de muzică jazz și pop.
Miercuri, 3 iulie |ora 20:00
Piața „George Enescu”    
Intrarea liberă