Concurs New Jazz Performers

Concurs New Jazz Performers


New Jazz Performers este o secțiune a concursului annual* demarat de Bucharest Jazz Festival ca platformă de susținere a muzicienilor români de jazz. 
Inițiat în 2015, concursul annual din cadrul festivalului este dedicat în acest an instrumentiștilor de jazz din România. Intitulată New Jazz Performers, prima ediție a concursului instrumental din festival vizează în special instrumentiștii care doresc să se afirme și care au nevoie de sprijinul întregii comunități de jazz.
Câștigătorul New Jazz Performers 2018 va face parte din lineup-ul ediței Bucharest Jazz Festival din anul următor și este ales în urma prestațiilor live din finala concursului, desfășurată la Gabroveni Jazz Club de la ARCUB. În perioada 3-6 iulie, finaliștii concursului susțin, la clubul festivalului, câte un minirecital în fața publicului și a juriului New Jazz Performers, acompaniați de formația clubului festivalului.

* Componentă importantă a Bucharest Jazz Festival, concursul annual a fost inițiat în 2015 de curatorul Lucian Ban, sub numele New Jazz Works, o platformă de comisionare menită să stimuleze compoziția de jazz românesc. La inițiativa Teodorei Enache, directorul artistic curent al Bucharest Jazz Festival, începând din 2017, programul annual de comisionare se concentrează, în fiecare ediție, pe câte o disciplină a jazzului, fie că este vorba de compoziție de jazz, interpretare vocală sau interpretare nstrumental. 
​în căutarea celor mai buni instrumentiști de jazz din România
3 - 6 iulie 
ora 23
ARCUB Gabroveni
Intrarea libera