Florin Răducanu Ensemble

Florin Răducanu Ensemble

Florin Răducanu - pian, compoziții & orchestrații
Sebastian Mihai - saxofon tenor
Vasil Hadjigrudev - contrabas
Ivan Tsonkov -tobe
Invitat special: Dalila Cernătescu, nai

Florin Răducanu, în calitate de pianist, compozitor și ochestrator, propune pentru această ediție a Bucharest Jazz Festival un proiect bazat pe o simbioză atât a muzicilor de natură empirică, cât și pe un concept cult în care tehnica polifonică se face prezentă în travaliul componistic. Pornind din spațiul balcanic-românesc, folosind timbralitatea specifică a naiului, muzica propusă se metamorfozează subtil, culorile afro fiind aduse prin tehnici de armonizare și riff-uri specifice stilului hard bop, orchestrate pentru 6 instrumente de suflat proprii Big band-ului la care se adaugă naiul și trio de jazz, conceptul mainstream coexistând cu cel free jazz. 

Vasil Hadjigrudev
Contrabasist de origine bulgară, Vasil Hadjigrudev se stabileşte în Spania unde are activitate dublă de muzician și profesor. A studiat jazz în Olanda la Groningen Conservatory şi are o activitate internațională deosebită.

Iavn Tsonkov  
A absolvit secția de jazz a Academiei de muzică din Sofia și s-a specializat în Milano, la Academia de Jazz. A activat în European Jazz Orchestra și a colaborat cu Bulgarian Radio Big Band.

Sebastian Mihai 
Muzician care apare pe 3 albume ale lui Florin Răducanu realizate în Austria în clubul de jazz Porgy & Bess din Viena.

Dalila Cernătescu
Conferențiar universitar doctor la Universitata Națională de Muzică din Bucureşti, Dalila Cernătescu are un palmares internațional de excepție.
Florin Răducanu Ensemble

Data
Vineri, 3 Iulie, 2015

Ora
08.15 PM

Locație
Piața George Enescu