Gabroveni Jazz Club | TRIOM | 2 - 7 iulie 2019 | Live Jam Sessions

Gabroveni Jazz Club | TRIOM | 2 - 7 iulie 2019 | Live Jam Sessions

 
Atmosfera veritabilă de club de jazz la Gabroveni Jazz Club este menținută de TRIOM, band-ul de la clubul festivalului format din Albert Tajti la pian, Michael Acker la contrabas și Iulian Nicolau la tobe. În a doua parte a serii de la Gabroveni Jazz Club, aceștia invită artiștii festivalului și muzicieni prezenți să urce pe scenă și să li se alăture pentru sesiunile de improvizații de jazz din afara programului.

Albert Tajti:  Unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz din România, Albert Tajti este originar din Piatra Neamț și absolvent al școlii clujene de Compoziție Muzicală. Din 2011, se face remarcat pe scena muzicii de jazz din București și pe scenele celor mai mari festivaluri de jazz din România, în colaborări de succes cu artiști precum Luiza Zan, Nadia Trohin, Ana Cristina Leonte, Alexandru Arcuș, Sorin Romanescu sau Bucharest Jazz Orchestra. În anul 2017, își lansează, în cadrul Artist in Residence, trioul Inner Voice, propriul proiect în colaborare cu basistul Michael Acker și toboșarul Matheus Jardim (BRA).

Michael Acker: Născut la Brașov, Michael Acker a luat contact cu muzica încă din copilărie, datorită ansamblului vocal-instrumental Canzonetta, înființat și condus de mama sa, Ingeborg Acker. Studiază muzica cu profesorii Dan Pavelescu și Gheorghe Petrovan, după care devine student al Universității Naționale de Muzică București, unde aprofundează jazzul sub îndrumarea lui Mircea Tiberian. Este considerat unul dintre basiștii de referință ai României, apreciat pentru colaborările sale cu Mircea Tiberian, Nicolas Simon, Owen Hart Jr.(SUA), John Betsch (SUA), Tony Miceli (SUA), Mathias Jardim (BRA), Ellie Wright (AT).
Iulian Nicolau: Actual student al Universității Naționale de Muzică la Facultatea de Interpretare Muzicală, Iulian Nicolau este câștigătorul premiului III al concursului New Jazz Performers din cadrul Bucharest Jazz Festival 2018. Întâlnirile artistice cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Man îi deschid orizonturile către universul muzicii improvizate și jazz, de care rămâne atașat. Participă la diverse workshop-uri de jazz și colaborează cu nume importante ale jazzului românesc, printre care Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man, Cătălin Milea, Emil Bîzgă, Marius Vernescu, Pedro Negrescu, Sorin Zlat.
Live Jam Sessions
2-7 iulie 2019 | ora 00:00/00:30
Gabroveni Jazz Club @ARCUB
Intrarea liberă