Jazzmeia Horn

Jazzmeia Horn

Jazzmeia Horn – voce
Victor Gould – pian
Géraud Portal – contrabas
Henry Conerway III – tobe
Marcus Miller - saxofon
 
„Jazzmeia este una dintre cele mai bune voci pe care le-am auzit în ultimii 40 de ani”. Jon Hendricks
 
Jazzmeia Horn
La doar 27 de ani, artista născută în Dallas este câștigătoarea Thelonious Monk International Vocal Jazz Competition (2015) și a Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition (2013). Comparată cu Betty Carter, Nancy Wilson și Sarah Vaughan, Jazzmeia a crescut pe muzica gospel cântată la pian de bunica ei. În timpul liceului de arte din Dallas, are un adevărat șoc cultural când aude prima dată jazz la un curs de compoziție de jazz. Muzica lui John Coltrane și a lui Miles Davis, împreună cu vocea cântăreței Sarah Vaughan o fac să se îndrăgostească de jazz.
În 2009 se mută la New York unde studiază la New School for Jazz and Contemporary Music. Primul ei album, A Social Call a urcat rapid pe primul loc în topul JazzWeek din 2017, iar în 2018 îi aduce prima nominalizare la premiile Grammy.
 
Victor Gould
Victor Gould a crescut în Los Angeles și începe să cânte la pian la vârsta de patru ani. Studiază la Berklee College of Music ca bursier al Herbie Hancock Presidential Scholarship și obține diploma de master la Thelonious Monk Institute of Jazz. În 2006 este semifinalist în Competiția Internațională Thelonious Monk, secția pian. În New York, Victor Gould face valuri pe scena de jazz și colaborează cu Ralph Peterson, Terence Blanchard, Branford Marsalis, Nicholas Payton, Esperanza Spalding, Jonathan Greenstein. Ca membru al Donald Harrison Quartet și Wallace Roney Quintet înregistrează diverse CD-uri și merge în turnee internaționale.
 
Géraud Portal
 
Henry Conerway III
Originar din Detroit, Henry Conerway III a cântat, în vremea liceului, pe scena Detroit Jazz Festival și a făcut parte din Detroit Symphony’s Civic Jazz Orchestra. În 2015 se mută la New York unde începe să cunoască și să lucreze cu legendarul Freddy Cole, trompetistul nominalizat la Grammy Russell Gunn, Scotty Barnhart. Cele mai notabile reprezentații ale tânărului baterist sunt la The Atlanta Jazz Festival; Jacksonville Jazz Festival; Savannah Jazz Festival; National Black Arts Festival; Toronto Jazz Festival; The John F. Kennedy Center for the Performing Arts; Birmingham Jazz Festival și în celebrele cluburi de jazz newyorkeze Minton’s, Birdland, Smalls, Smoke, Dizzy’s Club Coca-Cola.
 
Marcus Miller
Unul dintre noile talente ale jazzului modern, Marcus Miller studiază saxofonul la vârsta de 9 ani sub tutela celebrului saxofonist Bruce Williams, iar la 13 ani începe să cânte în concerte alături de muzicieni profesioniști. Absolvent la secției de matematică la Harvard University, Miller se mută la New York unde lucrează în studio cu Benny Blanco și Ryan Tedder, produce muzică pentru artiști din toată lumea și este invitat să cânte la Carnegie Hall, Madison Square Garden și Casa Albă.

 
Jazzmeia Horn
Data
​Duminică, 8 iulie 2018

Ora
8.00 PM

Locație
Piața George Enescu

Intrarea liberă