JazzyBIT

JazzyBIT

Pop Teodor – pian
Moldoveanu Mihai – chitară bas
Csongor-Zsolt Szabó – tobe

JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie.” All About Jazz

JazzyBIT
oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul activ din anul 2012 își descrie stilul ca fiind loud jazz. „Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio” explică cei trei artiști din Timișoara. 
În 2014 trupa lansează albumul de debut Touch the Sky, urmat de albumul Horizon în 2016.

După ce câștigă premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, JazzyBIT ajunge în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz în 2014, câștigă trofeul Timișoara Jazz Award pentru grupul anului în 2016, iar în 2017 toți membrii grupului primesc trofeul Banat Jazz Award pentru muzicienii anului.

Trupa desfășoară o bogată activitate concertistică, participând la câteva dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume (Jarasum International Jazz Festival în Coreea de Sud, Vilnius Mama Jazz Festival în Lituania sau Belgrade Jazz Festival în Serbia), dar și în câteva dintre cele mai renumite cluburi de jazz din Europa (Reduta Jazz Club în Praga, Sunset Sunside în Paris, sau Budapest Jazz Club). Pe lângă circuitul jazz, trupa cântă și în cadrul unor festivaluri cu muzică de mai multe genuri, iar în 2017 lansează alături de grupul de folclor contemporan Subcarpați, proiectul Subcarpați x JazzyBIT / SUBJazz, o contopire a muzicii celor două grupuri.
 
Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a urmat cursurile de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte Francisc Hubic din Oradea. În 2001 obține un certificat de acreditare în jazz, în urma unui examen final perfect. Un an mai târziu se mută la Timișoara, unde continuă să cânte jazz și blues în mai multe proiecte. În 2004 a câștigat premiul pentru cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial Iuliu Merca din Cluj-Napoca. Teodor este artist Nord Keyboards.

Mihai Moldoveanu a început să cânte la bas în liceu și este autodidact. Cu un background rock și învățând jazz din mers, Mihai este interesat de mai multe stiluri de muzică și artă. Pe lângă JazzyBIT, Mihai mai cântă și cu Amalia Gaiță și Sunset in the 12th House, fiind totodată inițiatorul evenimentului de muzică improvizată Paperjam. Mihai are un trecut muzical foarte divers, abordând aproape orice gen, de la muzică electronică la black metal.
 
Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca și secția de Percuție a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara. Este profesor de tobe încă de la vârsta de 16 ani și are la activ peste 600 de concerte. În 2010 este laureat cu premiul pentru cel mai bun instrumentist în cadrul concursului MAMF din Köröstarcsa, Ungaria. Csongor este artist Istanbul Mehmet Cymbals.
JazzyBIT
Data
​Miercuri, 4 iulie 2018
Ora 8.00 PM
Locație
Piața George Enescu
Intrarea liberă