Lars Danielsson Quartet

Lars  Danielsson Quartet

Lars Danielsson Quartet

Lars Danielsson – contrabas/violoncel
Grégory Privat – pian
John Parricelli – chitară
Magnus Öström – tobe/percuție
 
Lars Danielsson
Cu un sunet inimitabil, influențat de educația sa în muzica clasică, Lars Danielsson este unul dintre cei mai influenți contrabasiști ai lumii, care a colaborat cu o lungă listă de staruri internaționale printre care se numără Michael și Randy Brecker, John Scofield și Charles Lloyd. Născut în 1958 în Suedia, Danielsson a studiat violoncelul la Conservatorul din Gotheburg înainte de a schimba direcția către contrabass și jazz. Ușor recognoscibilă, semnătura sa muzicală combină un sunet melodic, cald și cultivat cu ritmuri puternice de groove. Muzica sa ca lider este caracterizată de un simț aparte pentru melodiile și aranjamentele antrenante și de un fler în a aduce împreună grupuri de muzicieni aparte. Leszek Mozdzer, Tigran, Magnus Öström, Arve Henriksen, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvaer, Eivind Aarset, Jan Bang, Eric Harland sunt doar câțiva dintre artiștii care apar în mod constant pe albumele sale.
 
Grégory Privat
Nominalizat la Victoires du Jazz 2015 ca Revelația anului, pianistul francez de jazz născut în Martinica are muzica codificată profund în ADN-ul său. Fiul unui pianist autodidact, membru al formației Malavoi din Caraibe, Grégory Privat își îndreaptă atenția spre jazz în anii adolescenței după ce studiază pianul clasic de la vârsta de șase ani. Privat se mută la Paris, renunță la cariera de inginer și se dedică, la 27 de ani, în întregime muzicii. Pianistul francez cântă cu trompetistul lui Miles Davis, Franck Nicolas și cu artiști importanți ai scenei europene de jazz precum Stéphane Belmondo, Rémi Vignolo și Guillaume Perret.
 
John Parricelli
Chitaristul britanic de jazz John Parricelli este renumit pentru colaborările sale cu artiști din cele mai diverse domenii al industriei muzicale, de la Kenny Wheeler la Andy Sheppard, Mike Oldfield sau Gwyneth Herbet. Parricelli își începe cariera de chitarist profesionist în 1982, iar câțiva ani mai târziu înființează grupul Loose Tubes, cu care înregistrează trei albume. Cântă alături de Lee Konitz, Paul Motian, Ordesa Trio, Annie Whitehead. Ca muzician de studio înregistrează muzică pentru filme și emisiuni de televiziune.
 
Magnus Öström
Magnus Öström devine celebru ca toboșar al Esbjörn Svensson Trio, grupul suedez care a revoluționat jazzul începând din anul 1993. Un muzician hipnotic situat la granița dintre jazz, rock și muzică progresivă, Öström lansează în 2011 primul său album „Thread of Life” și primește în 2012 premiul Echo Jazz pentru Cel mai bun baterist la nivel internațional. Muzicianul suedez a colaborat cu Nils Landgren, Stina Nordenstam, Peter Gullin, Steve Dobrogosz și artiști americani precum Michele Hendricks, Benny Golson, Mulgrew Miller, Stefon Harris.
Data
Vineri, 6 iulie 2018

Ora
9.30 PM

Locație
Piața George Enescu

Intrarea liberă