Teodora Enache and The Prophet Band

Teodora Enache and The Prophet Band

Teodora Enache – voce
Manu Koch – pian
Joca Perpignan – percuție
Călin Grigoriu – chitară
Apostolos Sideris – contrabas
Alex Arcuș – saxofon

Formula propusă de Teodora Enache pentru concertul din 6 iulie este trupa alături de care a creat cel mai nou proiect al ei, intitulat Profetul. Muzica concertului Teodora Enache and The Prophet Band aparține celebrei cântărețe de jazz, o muzică cinematică, cu poveste, marcată de căutările sale spirituale. „Darul nostru cel mai de preț este unitatea noastră, faptul că, indiferent de barierele geografice, politice, religioase care ne separă, avem undeva adânc o singură rădăcină. Mi-am propus să găsesc această rădăcină și să cânt despre ea. Așa s-au născut compozițiile Cântec despre Plăcere, Cântec despre Durere, Cântec despre Rugăciune sau Cântec despre Copii,” povestește Teodora Enache despre ultimul ei proiect.
 
Teodora Enache
„Când am auzit-o pentru prima dată, energia vocii ei mi-a ajuns direct la inimă, un sentiment pe care doar Ella Fitzgerald m-a făcut să îl simt.” AHMET ERTEGUN – creatorul Atlantic Records
 
„Teodora Enache este una dintre puținele voci din lume care trece cu ușurință de la inflexiunile și improvizația muzicii entice la improvizația de jazz. Este înzestrată cu un talent înnăscut, unul extrem de rar și de special, care te poartă cu ușurință de la lumea doinei la cea a jazzului și a blues-ului, reușind să unească aceste două dimensiuni într-un mod cu totul unic.” Serguey Shishov - Bulgarian National Radio
 
Într-o carieră ce se întinde pe mai bine de 20 de ani, Teodora Enache s-a reinventat în mod constant, abordând jazzul și world music în maniere tot mai diverse. Pasionată de jazz încă de la începutul carierei sale, Teodora a reușit să creeze o conexiune culturală între doina românească și jazzul american. Proiectele Teodorei Enache aduc împreună muzicieni de diferite naționalități care reușesc să depășească prin jazz barierele culturale, geografice și lingvistice.
 
De la Montreux Jazz Festival, la Jazz in Marciac sau Lugano Estival Jazz, Teodora Enache a cântat pe cele mai importante scene de jazz din lume, alături de artiști internaționali precum Benny Rietveld, Stanley Jordan, Theodosii Spassov, Lars Danielsson, Johnny Răducanu, Les Paul, Curtis Fuller, Eric Legnini, Phillippe Duchemin, Guido Manusardi, Daniele di Bonaventura.  
 
Teodora Enache a primit de două ori din partea Societății Române de Radiodifuziune „Premiul de Excelență pentru cea mai importantă contribuție internațională a unui muzician de jazz” și este singura cântăreață de jazz din România inclusă în USA International Visitor Program, un program ce susține colaborări muzicale de durată între artiști americani și profesioniști din lumea întreagă.
  
Manu Koch
În timpul anilor de studenție la Berklee College of Music în Boston, pianistul elvețian Manu Koch cântă intensiv cu trupe de jazz, funk, hip-hop și muzică din Brazilia, Mali, Trinidad și Haiti. În 2000, Manu Koch se mută la New York. Rădăcinile sale europene, viața în Statele Unite și perioadele când a locuit în China, India și Brazilia i-au format percepția asupra muzicii. Expus la numeroase genuri și culturi muzicale, Manu Koch a lucrat cu peste 100 de artiști, formații și proiecte, de la Mahmoud Ahmed, Dave Liebman, Trilok Gurtu, Roy Hargrove, Mino Cinelu, Lonnie Plaxico, Graham Haynes, Emeline Michel, Sekouba Bambino și Hüsnü Şenlendirici.
 
 Joca Perpignan
Născut în Rio de Janeiro, Brazilia, Joca a studiat pianul și tobele până la vârsta de 15 ani. În 1987 se mută în Tel-Aviv, Israel, unde își continuă educația muzicală la Rimon School of Jazz and Contemporary Music. În această perioadă cântă ca toboșar și percuționist în cluburi de jazz și muzică latino din Israel. În 1996 primește o bursă la Berklee College of Music din Boston. De mai bine de 20 de ani cântă și înregistrează cu o varietate mare de grupuri muzicale și artiști precum Armandinho Macedo, Paquito D’Rivera, Matti Capsi, Maria Awad. 
 
Călin Grigoriu
Influențat de J.S. Bach, Paulo Bellinati, Yngwie Malmsteen și Michael Brecker, chitaristul, aranjorul și compozitorul Călin Grigoriu se implică de-a lungul anilor în proiecte de muzică de teatru și film, de muzică de cameră și improvizație. Absolvent al Conservatorului din București, la clasa de chitară a profesorului Ion Mihăescu, Călin Grigoriu își încheie studiile cu un master în muzica de cameră. În 2001, lumea teatrului i se deschide prin colaborarea cu regizoarea Cătălina Buzoianu pentru proiectul Odiseea 2001. Urmează o serie de colaborări cu Horațiu Mălăele, Gelu Colceag, artiști și teatre independente pentru musical-uri și spectacole pentru copii.
 
 
Alex Arcuș
Studiază saxofonul clasic de la 8 ani, urmând facultatea de Jazz la Conservatorul din Chișinău. Alexandru Arcuş debutează în 2008 în trupa Trigon din Chişinău, cântă la peste 30 de festivaluri, cluburi şi scene din peste 20 de țări. În 2014 se stabileşte la Bucureşti unde cântă alături de trupele Three for Helen, Bucharest Jazz Orchestra, Tzuc & Petzi, Javra şi FaceToFace. În martie 2016, lansează alături de Adi Stoenescu la Hammond și Marcel Moldovan la tobe, primul album Arcuș Trio, Allotropy. În 2017 lucrează împreună la al doilea proiect extins la formula de cvintet – KRiSPER – cu care lansează albumul Landing on the Comet.
 
Apostolos Sideris
 
În Atena, Grecia, studiază în copilărie flautul clasic și ulterior chitara electrică. La Berklee College of Music din Boston aprofundează muzica de jazz, iar la New York urmează studii de master și este instruit de virtuozul contrabasist John Patitucci. Lucrează cu maeștri ai jazzului precum toboșarul Clarence Penn, chitaristul Lionel Loueke și pianistul Leo Genovese, cu artiști ai world music precum compozitorul și interpretul la oud Ara Dinkjian, artistul grec Savina Yannatou, cântărețul sirian Youssef Khasab și compozitorul libanez Ziad Rahbani. Pe lângă activitatea de chitarist, Apostolis Sideris compune într-o gamă largă de stiluri, ce variază de la jazz la muzică cu influențe orientale și latino. 
 
Teodora Enache and The Prophet Band
Date
Friday, July 6th, 2018
Hour
8.00 PM
Location
George Enescu Square


Free access