Unspoken by Sebastian Burneci | Orchestra de Cameră Radio

Unspoken by Sebastian Burneci | Orchestra de Cameră Radio

Sebastian Burneci – trompetă / trumpet
George Natsis – pian / piano
Adrian Flautistu – contrabas / contrabass
Vlad Popescu – baterie / drums
Simona Strungaru – dirijor Orchestra de Cameră Radio / conductor of the Radio Chamber Orchestra
 
„Unspoken” este printre cele mai recente proiecte semnate de trompetistul Sebastian Burneci. A fost lansat în noiembrie 2018, în cadrul festivalului RadiRo, alături de Orchestra de Cameră Radio dirijată de Simona Strungaru, care a semnat și aranjamentele compozițiilor lui Sebastian Burneci.
„Unspoken este rezultatul a peste 15 ani de experiențe muzicale și sociale. Este o concluzie după toți acești ani petrecuți în scena românească de muzică mai mult sau mai puțin comercială, dar, totodată, reprezintă și un nou început. Colaborarea cu Simona este cea mai intensă experiență pe care am trăit-o muzical datorită nivelului ei muzical, dar și devotamentului în tot ceea ce face. Muzica pe care o vom cânta pe scena Bucharest Jazz Festival este o oglindă a tot ceea ce sunt și simt, a tot ceea ce pot și sunt capabil să spun fără cuvinte.” (Sebastian Burneci)
Sebastian Burneci
Printre cei mai valoroși muzicieni din noua generație, Sebastian Burneci este solist al Big Band-ului Radiodifuziunii Române, fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra și membru activ în diverse proiecte de jazz autohtone și internaționale. Câștigător de șase ori la rând al primului loc la Olimpiadele Naționale de Muzică din România, Sebastian Burneci a studiat jazzul cu Alex Sipiagin la Conservatorul Prins Claus din Olanda.
 
Simona Strungaru
Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru a absolvit în 2010 masterul la Conservatorul din Amsterdam unde a studiat pian și dirijatul orchestral. Ca dirijor, Simona a condus, printre altele, Orchestra Operei Maghiare din Cluj-Napoca, Orchestra și Corul Filarmonicii Oltenia și ansamblul Sonomania. În 2015, Simona lansează orchestra și conceptul „Simona Strungaru Symphonics” bazat pe muzică originală cu orchestrații proprii.
 
George Natsis
Pianist, compozitor, orchestrator și dirijor, George Natsis este membru al Big-Band-ului Radiodifuziunii Române din 1993. Ca pianist și orchestrator, colaborează cu nume mari ale muzicii românești și întreprinde turnee în țară și în Europa, Canada și Kuweit. Semnează orchestrații și aranjamente pentru emisiuni de televiziune și albume discografice, iar activitatea sa compozițională este răsplătită cu o serie de premii. Ca dirijor s-a aflat la pupitrul multor concerte de jazz, de rock simfonic sau camerale.
 
Adrian Flautistu
Licențiat al Universității Naționale de Muzică din București, Adrian Flautistu a obținut, alături de Sorin Zlat Trio, marele premiu la Festivalul de Jazz de la Târgu-Mureș în 2009, marele premiu la Festivalul de Jazz de la Sibiu din 2010 și premiul publicului la Festivalul de Jazz Getxo Jazz din Spania. Pe parcursul carierei, a colaborat cu Cristian Soleanu, Petrică Andrei, Garbis Dedeian, Florin Răducanu, Nicu Alifantis. Din 2011, face parte din trioul care activează în Stagiunea de jazz de la Teatrul ACT, alături de George Natsis și Vlad Popescu.
 
Vlad Popescu
Vlad Popescu este membru al Big Band Radio din 1992 și percuționist secund al Filarmonicii George Enescu din 1996. Evoluează ca baterist și percuționist în concerte internaționale și la festivalurile de jazz din România. A fost solicitat în mai multe rânduri, pentru prestații live, de profesorul și dirijorul american Tom Smith. În 2011, inițiază proiectul Stagiunea de Jazz de la Teatrul ACT. Vlad Popescu este și profesor doctor în cadrul UNMB la departamentul de jazz/muzică ușoară.
 
Orchestra de Cameră Radio
Înființată în 1947, Orchestra de Studio a Radiodifuziunii Române a fost creată pentru a susține activitatea intensă de înregistrări muzicale a postului național de radio, ca ansamblu adițional al Orchestrei Naționale Radio. Cu o stagiune permanentă de concerte și înregistrări, Orchestra de Studio devine în 1990 Orchestra de Cameră Radio. Prezență activă în viața muzicală românească, orchestra are un repertoriu care se axează pe o bogată reprezentare a muzicii românești, dar și pe promovarea unor compoziții mai puțin cunoscute, în primă audiție românească. De-a lungul istoriei sale de peste jumătate de secol, la faima ansamblului au contribuit aproape toți dirijorii români importanți, dar și maeștri internaționali (Enrique Garcia Asensio, Marco Balderi, Ralf Sochaczewsky, Neil Thomson, Gian Luigi Zampieri, Jin Wang).
Data
​Miercuri, 3 iulie 2019
Ora 9.30 PM
Locație
Piața George Enescu
Intrarea liberă