Workshop Alex Sipiagin: Mastering the Trumpet with Resonance

Workshop Alex Sipiagin: Mastering the Trumpet with Resonance

„Una dintre cele mai creative și consecvente forțe ale trompetei de jazz din scena internațională a muzicii de azi…” (All about Jazz)
Născut și crescut în Rusia, Alex Sipiagin se mută la New York în 1991, după ce atrage atenția scenei internaționale de jazz la Competiția Louis Armstrong organizată de Thelonious Monk Institute. De atunci, a cântat cu artiști de top, printre care Michael Brecker, Dave Holland, Gonzalo Rubalcaba, Elvis Costello, Eric Clapton și câteva dintre band-urile Mingus. Sipiagin este un instrumentist de primă clasă și un renumit compozitor și lider de grup. Albumul său „Balance 38-58” a fost clasat „Top Album” de revista DownBeat în 2015. Pe lângă activitatea de muzician, Sipiagin susține numeroase cursuri la universități și școli din America și Europa, printre care Academia de Muzică din Basel, Elveția și la New York University.

Începând cu 2007, Sipiagin predă la Prins Claus Conservatorium în Olanda, în cadrul unui program special de jazz numit „New York Comes to Groningen”.

Înainte de concertul său alături de Bucharest Jazz Orchestra din cadrul festivalului, Alex Sipiagin vine la clubul festivalului de la ARCUB pentru un workshop pe tema originalității în improvizație. Artistul de jazz oferă câteva ponturi despre cum se obține timbrul optim la un instrument și cum poți ține pasul, ca muzician, cu evoluția jazzului modern. Trompetele folosite de Alex Sipiagin în cadrul workshop-ului sunt puse la dispoziție de A.R. Resonance, brandul italian de instrumente de suflat, creat de Antonio Rapacciuolo.
 
 
Vineri, 5 iulie| ora 12:00
Gabroveni Jazz Club @ARCUB
Intrarea libera