Workshop Em4ncipation: Play Like a Band

Workshop Em4ncipation: Play Like a Band

Ce înseamnă improvizația colectivă? Cum se construiește un solo? Cum coexistă jazzul cu rock, hip hop și alte genuri muzicale? Care este diferența dintre cuvintele spuse și cele cântate? Sunt doar câteva din temele pe care membrii trupei Em4ncipation le abordează în workshop-ul „Play Like a Band” de la Bucharest Jazz Festival.

Folosindu-se de o serie de exemple muzicale, Alessandro Rossi alături de membrii trupei Em4ncipation prezintă viziunea proprie despre sunetul colectiv, despre procesul compozițional și despre felurile în care poate fi abordată compoziția. Instrumentiști, vocaliști și fani ai jazzului sunt așteptați la întâlnirea cu Alessandro Rossi și membrii trupei Em4ncipation pentru o discuție despre multiplele influențe regăsite în jazzul contemporan.
Em4ncipation

Em4ncipation este primul grup pe care Alessandro Rossi îl conduce în calitate de lider. Din 2016, trupa și-a făcut apariția în principalele cluburi și festivaluri din Italia. În ultimii doi ani, a fost apropiată de scena românească, fiind prezentă la Transilvania Jazz Fest din Cluj și North West Fest din Baia Mare. În 2018, Em4ncipation câștigă “Tomorrow’s Jazz Contest” de la Teatro La Fenice din Veneția.
Sâmbătă, 6 iulie | ora 12:00
Gabroveni Jazz Club @ARCUB
Intrare liberă