Workshop Iordache: Jazz for Kids

Workshop Iordache: Jazz for Kids

Spectacol de jazz educativ pentru copii, „Jazz for Kids” transformă jazzul cu ritmurile și armoniile sale în povești, personaje și ghicitori prin care cei mici se familiarizează cu limbajul muzicii de jazz.
Conceput ca un format de concerte în care copiii au ocazia să se familiarizeze cu jazzul și instrumentele sale, să îi afle istoria într-un mod creativ și să asculte diferite stiluri și ritmuri de jazz, Jazz for Kids este un proiect al grupului Iordache, început în urmă cu cinci ani la inițiativa Jazz.ro, organizatorii Festivalului Jazz in Church.
„Începem de la stilul New Orleans (cântăm «When the Saints Go Marching In» sau «Sweet Georgia Brown»), continuăm cu stilul swing și melodia desenului animat The Flinstones. Apoi vorbim despre cool jazz, bepop și exemplificăm cu piese ca «Blues for Alice» sau «Confirmation» ale lui Charlie Parker. Continuăm cu ritmurile noi introduse după anii ’50-’60, de la afrocuban, la bossa nova, apoi vorbim despre jazz funk și anii ’70.” (Mihai Iordache, liderul grupului Iordache)
Grupul Iordache
Grupul Iordache este compus, în prezent, din Mihai Iordache la saxofoane și djembe, Dan Mitrofan la chitară, Michael Acker la contrabas și Tavi Scurtu la baterie. Cu peste 100 de concerte în România și străinătate, grupul Iordache are la activ cinci albume de studio și a cântat împreună cu Alex Harding, Tibor Eichinger, Tom Smith, A-C Leonte și Marta Hristea, iar în 2012 a deschis concertul Jack DeJohnette Group la Sala Radio din București. 
 
Mihai Iordache
Saxofonistul care a înființat formația Sarmalele Reci, care a cântat cu Timpuri Noi, Ada Milea, Harry Tavitian și Kumm, Mihai Iordache a început încă din liceu primele experimente muzicale. Autodidact în studiul mai multor instrumente muzicale, debutează la un jam-session în cadrul Festivalului de Jazz de la Costinești cu blockflöte, primul său instrument cu care mai târziu câștigă Premiul de Popularitate la Festivalul de Jazz de la Sibiu. Începe să studieze saxofonul cu Garbis Dedeian, iar în 1991 își formează primul grup de jazz, urmat în 2003 de apreciata formație Iordache. În 2009 înființează propria casă de discuri, Fiver House Records, la care au apărut albume ale artiștilor A-C Leonte, Luiza Zan, Mircea Tiberian și Toma Dimitriu, Sebastian Spanache Trio, Ruxandra Zamfir, Suzana Laşcu.
Workshop Iordache: Jazz for Kids
Duminică, 7 iulie | ora 12:00
Gabroveni Jazz Club @ARCUB