Workshop Luiza Zan: Vocea – Producție, proiecție, protecție

Workshop Luiza Zan: Vocea – Producție, proiecție, protecție

Un workshop intensiv de educație vocală, „Vocea – Producție, proiecție, protecție” oferă publicului de jazz ocazia de a cunoaște o nouă latură a artistei Luiza Zan.

Cântăreață, compozitoare de muzică de film și de teatru, Luiza Zan a fost și primul profesor de jazz vocal din România. Între 2008 și 2010, artista a predat jazz ca profesor asociat la Universitatea de Muzică din București și a susținut cursuri de jazz vocal în cadrul taberei de muzică IconArts în perioada 2010-2014. Absolventă a secției lied-oratoriu în cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași, Luiza Zan a participat la numeroase workshop-uri și masterclass-uri cu muzicieni consacrați precum Dennis Chambers și Neena Freelon. Studiază jazzul cu saxofonistul american Rick Condit și cu pianistul american Armen Donelian și se dedică genului după ce primește locul al doilea la Shure Montreux Jazz Voice Competition, urmat de „Premiul Confirmării” la Gala Premiilor de Jazz din 2004 și „Muzicianul anului” la Jazz Prize 2012.

Workshop-ul susținut de Luiza Zan la clubul festivalului de la ARCUB este un workshop presărat cu „tips and tricks” despre antrenamentul vocal, parte a educației vocale care este deseori eludată în cazul muzicilor moderne, dar și despre reguli de nutriție și conduită ale cântărețului profesionist. Întâlnirea cu Luiza Zan de la clubul festivalului se încheie cu o sesiune scurtă de Q&A.
Workshop Luiza Zan: Vocea – Producție, proiecție, protecție / The Voice – Production, Projection, Protection
Miercuri, 3 iulie| ora 12:00
Gabroveni Jazz Club @ARCUB
Intrarea liberă