Concursul New Jazz Players

Concursul New Jazz Players

New Jazz Players este o secțiune a concursului anual* demarat de Bucharest Jazz Festival ca platformă de susținere a muzicienilor români de jazz. Inițiat în 2015, concursul anual din cadrul festivalului este dedicat, în acest an, vocaliștilor și instrumentiștilor de jazz din România. Intitulată New Jazz Players, ediția din 2019 a concursului vizează în special vocaliștii și instrumentiștii aflați la început de drum, care doresc să se afirme și care au nevoie de sprijinul întregii comunități de jazz.

Finala concursului este inclusă în programul festivalului și are loc la Gabroveni Jazz Club de la ARCUB. Finaliștii susțin, la clubul festivalului, un minirecital în fața publicului și a juriului „New Jazz Players”, în fiecare seară, în perioada 2-5 iulie 2019. În urma prestațiilor live, sunt acordate trei premii, iar câștigătorul marelui premiu „New Jazz Players” va face parte din lineup-ul ediției Bucharest Jazz Festival din anul următor.
 
 
*Componentă importantă a Bucharest Jazz Festival, concursul anual a fost inițiat în 2015 de curatorul Lucian Ban, sub numele „New Jazz Works”, o platformă de comisionare menită să stimuleze compoziția de jazz românesc. Începând din 2017, la inițiativa directorului artistic Teodora Enache, programul anual de comisionare a fost extins la mai multe discipline ale jazzului: interpretare vocală, interpretare instrumentală și compoziție de jazz.

DESFĂȘURĂTOR CONCURS
  • 3 iulie: Petruescu Anita (voce) si Radu Crstina (voce) - 23:30 – 00:30
  • 4 iulie: Beleaua Teodora (voce) si Repciuc Ioana (voce) - 23:30 – 00:30
  • 5 iulie: Oprea Diana (voce) si Vrabie Sinziana (voce) - 23:30 – 00:30
23:00
ARCUB – Hanul Gabroveni

Intrarea liberă