Conferință Cristian Soleanu și Mircea Tiberian: Artist in Residence – Jazzul. O istorie vie

Conferință Cristian Soleanu și Mircea Tiberian: Artist in Residence – Jazzul. O istorie vie

Noul curator al programului de jazz Artist in Residence, Cristian Soleanu vine la Bucharest Jazz Festival pentru a prezenta cel de-al treilea sezon de concerte de jazz de la ARCUB, ce se va desfășura în perioada septembrie 2018 – iunie 2019.
 
Invitatul conferinței va fi Mircea Tiberian, curatorul celei de-a doua stagiuni Artist in Residence, care a adus la ARCUB șaptesprezece concerte de jazz în perioada octombrie 2017 – iunie 2018.
 
Artist in Residence
Inaugurat în noiembrie 2016, în continuarea seriei de concerte JAZZAJ de la ARCUB și ca o completare a Bucharest Jazz Festival, programul Jazz @ ARCUB – Artist in Residence a fost creat pentru a deveni o pepinieră pentru noile direcții în jazzul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România. Modelat după programe similare din San Francisco, New York și Amsterdam, Jazz @ ARCUB – Artist in Residence invită muzicienii de jazz din România să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși.
 
Cristian Soleanu
Câștigătorul primului program de comisionări al Bucharest Jazz Festival în 2015, Cristian Soleanu este unul dintre cei mai importanți saxofoniști și muzicieni ai jazzului contemporan românesc. A început studiul muzicii cu clarinet și pian, la vârsta de zece ani, iar la paisprezece ani se atașează de saxofon, pe care îl studiază ca autodidact.  De-a lungul anilor colaborează și inițiază diverse proiecte muzicale la care participă atât muzicieni din România cât și muzicieni din Europa, America, Japonia.
Bucharest Jazz Festival @ ARCUB Gabroveni 12:00
Conferință Cristian Soleanu – Artist in Residence – Jazzul. O istorie vie
Invitat: Mircea Tiberian