Conferință Simon Rentner: Surveying the New Jazz Explosion, Scene by Scene, City by City

Conferință Simon Rentner: Surveying the New Jazz Explosion, Scene by Scene, City by City

De la Los Angeles, la Chicago, New York sau Londra, scena jazzului este cuprinsă de o efervescență fără precedent- muzica se dezvoltă într-un ritm atât de rapid, într-o diversitate de stiluri și direcții, încât devine tot mai greu de definit.
La întâlnirea cu jurnaliști, teoreticieni și fani ai jazzului, omul de radio new yorkez Simon Rentner investighează mișcările muzicale pornite de Kamasi Washington în LA, Makaya McCraven în Chicago, Mark Guiliana în New York, Shabaka Hutchings în Marea Britanie și nu numai.
Cum împing acești trendsetteri muzica mai departe și cât de important este să descriem muzica lor ca fiind jazz? Cum fac față jurnaliștii muzicali valului de inovații muzicale fără să uite de unde a pornit fenomenul muzical?   
 
Simon Rentner
Pasionat de formele pe care muzica le ia în funcție de influențele și cultura locală, jurnalistul de radio Simon Rentner călătorește în toate colțurile lumii pentru a se documenta și a se pune la curent cu ultimele influențe muzicale. Pe parcursul carierei sale, Simon a produs materiale pentru radio din Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Olanda, Panama, Senegal și Africa de Sud. Originar din New York, Simon este gazda și producătorul emisiunii de radio și podcast-ului „The Checkout from WBGO”. Numită trei ani la rând, de criticii revistei JazzTimes, „cel mai bun podcast de jazz”, „The Checkout from WBGO” prezintă artiști aflați „de cealalată parte a jazzului”, muzicieni precum Flying Lotus, Meshell Ndegeocello, Hiatus Kiayote, Hermeto Pascoal, ce împing limitele genului și explorează noi teritorii muzicale.
Simon Rentner este și producător pentru WBGO/88.3FM, unde a realizat recent ediții ale emisiunii „Jazz Night in America” cu Kamasi Washington, Herbie Hancock și Abdullah Ibrahim. Pe lângă cariera în media, Simon curatoriază concerte în New York și este consultant al unor festivaluri internaționale, precum Winter JazzFest în SUA și North Sea Jazz Festival în Olanda.
Joi, 4 iulie| ora 12:00
Gabroveni Jazz Club @ARCUB
Intrarea libera