Gabroveni Jazz Club

Gabroveni Jazz Club

Gabroveni Jazz Club 2018
 
Ce este?: Bucharest Jazz Festival lansează în 2017 clubul festivalului, rezervat evenimentelor conexe din program.

Unde este?: Pe durata festivalului, Gabroveni Jazz Club se întâmplă la sediul ARCUB, din strada Lipscani 84-90.

Când se întâmplă?: În fiecare zi, între 2 și 8 iulie, înainte și după concertele din Piața George Enescu.

Ce se întâmplă?: De la ora 12, în zilele de festival, bucureștenii sunt așteptați la ARCUB pentru conferințe, ateliere și întâlniri cu muzicieni, teoreticieni și specialiști în muzica de jazz.
Serile la clubul festivalului încep de la ora 23, cu minirecitalurile instrumentiștilor de jazz din finala concursului New Jazz Performers.
După ora 24, clubul festivalului este rezervat live session-urilor și improvizațiilor de jazz în afara programului de festival, găzduite de Gabroveni Jazz Club Band.
 
Gabroveni Jazz Club Band: Atmosfera veritabilă de club de jazz la Gabroveni Jazz Club este menținută de band-ul de la clubul festivalului format din Alexandru Arcuș la saxofon, cântăreața A-C Leonte, Michael Acker la nstrument, Tavi Scurtu la tobe și Albert Tajti la pian. În a doua parte a serii de la Gabroveni Jazz Club, aceștia invită artiștii festivalului și muzicieni prezenți să urce pe scenă și să li se alăture pentru sesiunile de improvizații jazz din afara programului.
 
Alexandru Arcuș: Alexandru Arcuş debutează în 2008 în trupa Trigon din Chişinău, cântă la peste 30 de festivaluri, cluburi şi scene din peste 20 de țări. În 2014 se stabileşte la Bucureşti unde cântă alături de trupele Three for Helen, Bucharest Jazz Orchestra, Tzuc & Petzi, Javra şi FaceToFace. Printre muzicienii care îl influențează se numără Nik Bärtsch, Nils Petter Molvær, Teodosii Spassov.
A-C Leonte: Sub numele de scenă A-C Leonte, Ana-Cristina Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine, reprezentând atât scena de jazz românească, cât și zona muzicală underground. A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția sa ca artist și ca muzician: cântă la vioară în orchestră, muzică de cameră sau în trupe de rock și acapella, înființează propriul cvintet de jazz și colaborează cu cei mai importanți artiști ai jazzului românesc și internațional.

Michael Acker: Absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Michael Acker a devenit unul dintre primii basiști de jazz din România care a cântat la festivaluri prestigioase din România, alături de un număr mare de muzicieni din România și din străinătate: Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Eduard Jak Neumann, Iordache, Luiza Zan, Nick Bartsch, Eamon Dilworth, Tony Miceli, John Betsch.
Tavi Scurtu: Unul dintre cei mai activi şi versatili toboşari din România, Tavi Scurtu se distinge printr-o carierӑ de 20 de ani pe scena muzicii de jazz, rock şi muzicӑ electronicӑ din ţarӑ. Implicat în nenumӑrate proiecte muzicale, Tavi Scurtu colaboreazӑ cu trupe precum Aievea, Electric Brother Full Band şi concertează alӑturi de Mircea Tiberian, Tony Kuhn, Nicolas Simion, Lucian Ban, Alexandrina, DJ Vasile, Pedro Negrescu, Luiza Zan, Bucharest Jazz Orchestra.

Albert Tajti: Format sub îndrumarea lui Mircea Tiberian în muzicӑ de jazz la Universitatea Naţionalӑ de Muzicӑ din Bucureşti, Albert Tajti câştigӑ Marele Premiu pentru cea mai bunӑ trupӑ de jazz la Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz din Târgu Mureş. Este invitat sӑ cânte pe scena mai multor festivaluri din Bucureşti şi Budapesta, unde cântӑ alӑturi de nume precum Luiza Zan, Ana Cristina Leonte, Teodora Spînu, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Mihai Iordache, Sorin Romanescu, Alex Man, Gyárfás István.
Gabroveni Jazz Club
2 - 8 iulie | 23:00
ARCUB Gabroveni
Intrarea libera