Gabroveni Jazz Club

Gabroveni Jazz Club

Bucharest Jazz Festival lansează în 2017 clubul festivalului, rezervat evenimentelor conexe din program. Pe durata festivalului, Gabroveni Jazz Club se întâmplă la sediul ARCUB, din strada Lipscani 84-90, în fiecare zi, între 4 și 9 iulie, înainte și după concertele din Piața George Enescu.

De la ora 12:00, în zilele de festival, bucureștenii sunt așteptați la ARCUB pentru conferințe, ateliere și întâlniri cu muzicieni, teoreticieni și specialiști în muzica de jazz.

Serile la clubul festivalului încep de la ora 23:00, cu minirecitalurile vocaliștilor de jazz din finala concursului New Jazz Voices.
După ora 24:00, clubul festivalului este rezervat live sessionurilor și improvizațiilor de jazz în afara programului de festival.


Între 9 și 11 iulie, finaliștii competiției New Jazz Voices pot fi votați pe Facebook pentru Premiul publicului: Premiul Special oferit de revista Jazz Compas ce constă în organizarea unui recital în cadrul seriei de concerte Jazz Compas Live. Află mai multe


Cătălin Milea & The Jam Connection 
Cătălin Milea   saxofon
Sorin Zlat  pian
Iulian Nicolau – baterie
Alex Man  contrabas


Atmosfera veritabilă de club de jazz la Gabroveni Jazz Club este menținută de saxofonistul Cătălin Milea prin grupul The Jam Connection, format din pianistul Sorin Zlat, bateristul Iulian Nicolau și contrabasistul Alex Man, care vor invita artiștii festivalului și muzicienii prezenți să urce pe scenă și să se alăture lor pentru o interacțiune liberă de swing, be-bop, mainstream jazz, funk, free improv, blues, boogaloo și compozițiii originale, în sesiunile de improvizații jazz din afara programului.

Cătălin Milea
Deținător a numeroase premii internaționale, Cătălin Milea este aplaudat atât pentru ipostaza sa de interpret multi-instrumentist, cât şi pentru cea de compozitor. Laureat al competiției de jazz Artistry of Dick Oatts and Young Musicians, saxfonistul a fondat în 2013 grupul Romanian Jazz Collective, care interpretează exclusiv compoziţii româneşti de jazz, a inițiat prima revistă de jazz din România, Jazz Compas, susține numeroase ateliere de perfecţionare pentru muzicieni şi este fondatorul ansamblului Imagination Orchestra.

Foto: Delia Dobrescu

 

 

Gabroveni Jazz Club powered by Bucharest Jazz Festival

Marți-duminică, 4-9 iulie
ARCUB Gabroveni
Intrare liberă