New Jazz Voices

New Jazz Voices

New Jazz Voices este o secțiune a concursului anual* demarat de Bucharest Jazz Festival ca platformă de susținere a muzicienilor români de jazz.

Inițiat în 2015, concursul anual din cadrul festivalului este dedicat în acest an vocilor de jazz din România. Intitulată New Jazz Voices, prima ediție a concursului vocal din festival vizează în special vocaliștii care doresc să se afirme și care au nevoie de sprijinul întregii comunități de jazz.

Câștigătorul New Jazz Voices 2017 va face parte din lineup-ul ediței Bucharest Jazz Festival din anul următor și este ales în urma prestațiilor live din finala concursului, desfășurată la Gabroveni Jazz Club de la ARCUB. În perioada 4 – 9 iulie, finaliștii concursului susțin, la clubul festivalului, câte un minirecital în fața publicului și a juriului New Jazz Voices, acompaniați de formația condusă de Cătălin Milea.

Între 9 și 11 iulie, finaliștii competiției New Jazz Voices pot fi votați pe Facebook pentru 
Premiul publicului: Premiul Special oferit de revista Jazz Compas ce constă în organizarea unui recital în cadrul seriei de concerte Jazz Compas Live. Află mai multe

* Componentă importantă a Bucharest Jazz Festival, concursul anual a fost inițiat în 2015 de curatorul Lucian Ban, sub numele New Jazz Works, o platformă de comisionare menită să stimuleze compoziția de jazz românesc. La inițiativa Teodorei Enache, directorul artistic curent al Bucharest Jazz Festival, începând din 2017, programul anual de comisionare se concentrează, în fiecare ediție, pe câte o disciplină a jazzului, fie că este vorba de compoziție de jazz, interpretare vocală sau interpretare instrumentală.

Foto: Cristi Mitrea & Delia Dobrescu

New Jazz Voices

Marți-duminică, 4-9 iulie, 23:00
ARCUB Gabroveni
Intrare liberă