Sâmbătă, 9 septembrie, ora 21:30 @ Combinatul Fondului Plastic Meshell Ndegeocello

Sâmbătă, 9 septembrie, ora 21:30 @ Combinatul Fondului Plastic Meshell Ndegeocello

Meshell Ndegeocello (Germania/SUA) – voce

 

„Cu o carieră de top, de-a lungul căreia a lansat multiple albume de succes ce i-au adus numeroase premii și nominalizări la Premiile Grammy, printre care și pentru cel mai bun album de jazz contemporan (pentru albumul «The Spirit Music Jamia: Dance of The Infidel»), Meshell Ndegeocello este un nume consacrat pe scena muzicală internațională, o artistă completă. A evitat eticheta unui singur gen muzical pentru originalitate, celebritatea, pentru longevitate, și tendințele muzicale, pentru adevăruri muzicale. Fanii au ajuns să se aștepte la neașteptat și să o urmărească în explorările sale ancorate în multiple genuri, toate legate de căutarea iubirii, a dreptății, a respectului și a rezoluției. Ea rămâne una dintre puținele femei care compun și produc muzică, interpretează și conduc trupa. Basistă, mai presus de orice, Meshell aduce groove-ul ei inconfundabil în tot ceea ce face. A cântat alături de The Rolling Stones, Madonna, Alanis Morissette, James Blood Ulmer, The Blind Boys of Alabama, Tony Allen, John Medeski, Billy Preston și Chaka Khan.” (Blue Note Records)

 

Cântăreață, compozitoare și basistă americană revoluționară, cunoscută pentru stilul ei muzical versatil care îmbină elemente de funk, soul, jazz, R&B și hip-hop, Meshell Ndegeocello s-a născut Michelle Lynn Johnson, la 29 august 1968, în Berlin, Germania. Nominalizată la unsprezece premii Grammy și câștigând unul, ea a devenit un reper al scenei muzicale contemporane, depășind granițele și provocând norme de-a lungul carierei sale ilustre. Numele său de scenă, Meshell Ndegeocello, înseamnă „liber ca o pasăre” în swahili. Muzica ei a explorat aspecte personale și sociale, făcând-o o figură influentă în mișcările R&B și neo-soul.

 

De-a lungul anilor, a lansat o serie de albume de succes, precum „Bitter” (1999), „Cookie: The Anthropological Mixtape” (2002) și „The World Has Made Me the Man of My Dreams” (2007). În 2021 a câștigat Premiul Grammy pentru cel mai bun cântec R&B, pentru „Better Than I Imagine” – o colaborare cu Robert Glasper și H.E.R.

 

Meshell Ndegeocello va prezenta la Bucharest Jazz Festival debutul ei la Blue Note Records, albumul „The Omnichord Real Book”, lansat în iunie 2023, un album vizionar și profund influențat de jazz, care marchează începutul unui nou capitol în cariera ei inovatoare și imprevizibilă. După albumul ei de coveruri din 2018, „Ventriloquism”, Meshell revine cu un material original nou, care explorează rădăcinile sale muzicale.