Workshop Daniel Erdmann, Claudio Puntin: Clarinet Meets Saxophone

Workshop Daniel Erdmann, Claudio Puntin: Clarinet Meets Saxophone

Workshop Daniel Erdmann, Claudio Puntin: Clarinet & Saxophone

Cum găsim ideile muzicale? Ce înseamnă „instant composing”? Cum reușesc muzicienii cu experiență să improvizeze împreună, să schimbe tonalități, stiluri, materialul tematic sau ritmuri în același timp fără să stabilească nimic dinainte?
Acestea sunt doar câteva din întrebările de care se izbește orice muzician în drumul său creativ, întrebări care vor fi abordate în workshop-ul despre empatie muzicală și improvizație „Clarinet Meets Saxophone”. „Baza pentru orice creație muzicală este starea de bine. Frica, noțiune de bine/rău și alte obstacole ale gândirii trebuie să fie acceptate ca pași firești în procesul de creare. În acest fel ne familiarizăm cu ei și creăm spațiul necesar să lăsăm lucrurile să evolueze.” Claudio Puntin
Claudio Puntin
Elevul maestrului Sergiu Celibidache, Claudio Puntin este un fascinant creator de muzică- clarinetist  inventator de sunete, producător și compozitor. Dedicat „oricărui tip de creativitate, în special muzicii creative care îmi oferă cel mai intens contact cu oamenii și emoțiile lor”, artistul elvețian a dezvoltat un limbaj muzical personal în care include electronica, tehnicile alternative și instrumentele pe care le-a inventat de-a lungul timpului.
Printre cei mai imaginativi clarinetiști ai momentului, concertele sale solo sunt exemple de libertate muzicală. După ce a predat 15 ani la Musikhochschule în Köln și la Universitatea de Arte din Berlin, Claudio Puntin a înființat un spațiu de creație muzicală și un studio de înregistrări în Berlin și susține regulat masterclass-uri internaționale.
Printre artiștii și ansablurile cu care a colaborat se numără Ricardo Villalobos, Steve Reich, Nils Wogram, Emiliana Torrini, Iceland Symphony Orchestra, Lucerne Jazz Orchestra, WDR – NDR – HR Big Band.
Daniel Erdmann
În martie 2007, Gerard Rouy scria în Jazz Magazine „Daniel Erdmann este unul dintre cei mai inventivi instrumentiști de pe scena internațională”. Artistul german care a cântat cu John Betsch, Chris Dahlgren și Aki Takase, a început să studieze saxofonul în Statele Unite, la vârsta de zece ani. Își continuă studiile la Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin și la Paris, unde primește o bursă de la Consiliul Francez pentru Cultură. Cântă în festivaluri notabile din Berlin, Paris, New York, Lisabona, Rotterdam, înregistrează cu Brass Attack, Michael Walter și colaborează cu coregraful newyorkez Joshua Bisset. Printre grupurile înființate se numără Berlin Calling (2006), Das Kapital (2002), Erdmann 3000 (1999).
 
Data
​Joi, 5 iulie 2018

Ora
12.00 PM

Locație
ARCUB Gabroveni

Intrarea liberă