Workshop Mihai Iordache: Jazz for Kids

Workshop Mihai Iordache: Jazz for Kids

Workshop Mihai Iordache: Jazz for Kids

Atelierul în care copiii au ocazia să se familiarizeze cu jazzul și instrumentele sale, să îi afle istoria într-un mod creativ și să asculte diferite stiluri și ritmuri de jazz, Jazz for Kids este un proiect al grupului Iordache, început în urmă cu patru ani la inițiativa Jazz.ro (organizatorii Festivalului Jazz in Church).

„Începem de la stilul New Orleans cu melodia When The Saints Go Marching In sau Sweet Georgia Brown, continuăm cu stilul Swing cu melodia desenului animat The Flinstones. Apoi vorbim de bebop, despre cool jazz, după care urmează ritmurile noi introduse după anii ’50-’60, jazz funk și anii ’70. Între timp le povestim despre instrumentele de jazz și îi încurajăm să vină să le vadă de aproape și poate să încerce câteva note”, explică Mihai Iordache, liderul grupului Iordache, programul atelierului pentru copii de la Bucharest Jazz Festival 2018.

Grupul Iordache
Grupul Iordache este compus în prezent din Mihai Iordache la saxofoane și djembe, Dan Mitrofan la chitară, Adi Stoenescu la orgă și pian electric și Tavi Scurtu la baterie. Cu peste 100 de concerte în România și străinătate, grupul Iordache are la activ cinci albume de studio și a cântat împreună cu Alex Harding, Tibor Eichinger, Tom Smith, A-C Leonte și Marta Hristea, iar în 2012 a deschis concertul Jack DeJohnette Group la Sala Radio din București.
 
Mihai Iordache
Saxofonistul care a înființat formația Sarmalele Reci, a cântat cu Timpuri Noi, Ada Milea, Harry Tavitian și Kumm, Mihai Iordache a început încă din liceu primele experimente muzicale. Autodidact în studiul mai multor instrumente muzicale, debutează la un jam-session în cadrul Festivalului de Jazz de la Costinești cu blockflöte, primul său instrument cu care mai târziu câștigă Premiul de Popularitate la Festivalul de Jazz de la Sibiu. Începe să studieze saxofonul cu Garbis Dedeian, iar în 1991 își formează primul grup de jazz, urmat în 2003 de apreciata formație Iordache. În 2009 înființează propria casă de discuri, Fiver House Records, la care au apărut albume ale artiștilor A-C Leonte, Luiza Zan, Mircea Tiberian și Toma Dimitriu, Sebastian Spanache Trio, Ruxandra Zamfir, Suzana Laşcu.
 
 

 
Duminică 8 iulie
Bucharest Jazz Festival @ ARCUB Gabroveni 12:00
Workshop - Jazz for Kids – Mihai Iordache