Workshop Trilok Gurtu - Talking Tabla

Workshop Trilok Gurtu - Talking Tabla

Workshop Trilok Gurtu - Talking Tabla

 
Sâmbătă 7 iulie
Bucharest Jazz Festival Live @ Gabroveni Jazz Club 12:00
Workshop Trilok Gurtu – Talking Tabla
 
Unul dintre cei mai inovatori artiști în arta percuției, câștigător al unui premiu Grammy, numit de cinci ori cel mai bun percuționist în sondajul anual al criticilor din revista DownBeat, indianul Trilok Gurtu aduce la București tabla (toba indiană) pentru un workshop exclusiv la clubul festivalului.
 
Cine ar fi crezut că tânărul care a plecat din India să muncească în SUA cu Asha Bhosle și care a fost refuzat de Berklee College ar ajunge atât de departe. Perioada de început, când dormea sub poduri în Italia și își amaneta îndrăgita tabla pentru câte o zi, a trecut repede. Noi orizonturi s-au ivit odată ce a început să cânte în Europa alături de trompetistul Don Cherry (tatăl lui Neneh și Eagle Eye) și ca membru al grupului de jazz Oregon. Notorietatea o câștigă prin colaborările cu John MLaughlin, Jan Garbarek, Joe Zawinul, Sting, Dave Holland și Annie Lennox.
 
Douăzeci de ani mai târziu, artistul care a reușit să câștige admirația unei lumi întregi combinând ritmurile Indiei cu muzica rock și jazz, Trilok Gurtu vine la ARCUB cu faimosul său instrument, tabla, pentru a-și spune povestea prin demonstrații de muzică live presărate cu relatări despre întâlnirile artistice din viața percuționistului.
 
Pe Trilok Gurtu îl puteți asculta de asemenea live la Bucharest Jazz Festival alături de Jan Garbarek în concertul de sâmbătă, 7 iulie, de la ora 21 în Piața George Enescu.
 
 
Sâmbătă 7 iulie
Bucharest Jazz Festival @ Gabroveni Jazz Club 12:00
Workshop Trilok Gurtu – Talking Tabla
Intrarea liberă
ARCUB - Hanul Gabroveni
Programul va fi anunțat în curând

Workshop Trilok Gurtu - Talking Tabla