Duminică, 10 septembrie, ora 18:00 @ Combinatul Fondului Plastic TajNic

Duminică, 10 septembrie, ora 18:00 @ Combinatul Fondului Plastic TajNic

Florian Nicolau – bas, baglama

Albert Tajti – pian, clape

Iulian Nicolau – tobe

 

Înființată la începutul anului 2022, trupa TajNic prezintă la Bucharest Jazz Festival noul său proiect de jazz contemporan și muzică improvizată, ce oferă o experiență muzicală inovatoare pentru ascultător (și interpret) la fiecare concert. Pe lângă compozițiile proprii, trioul propune creații spontane, oferind ascultătorilor oportunitatea de a observa îndeaproape procesul creativ. Adesea, temele acestor compoziții spontane ajung să fie păstrate și incluse ca piese independente în spectacole viitoare.

Concertele proiectului TajNic sunt caracterizate de o conexiune și o sinergie muzicală profundă, născută din colaborarea de lungă durată și pasiunea comună pentru explorarea posibilităților muzicale. Cu origini și influențe muzicale diverse, reprezentațiile trioului sunt un mix inedit de elemente de jazz, funk, electronic, clasic și contemporan, creând o experiență fascinantă și captivantă pentru public.

Modul în care trioul îmbină compozițiile originale cu cele spontane ilustrează talentul muzical excepțional și pasiunea pentru crearea unor opere artistice ce depășesc frontierele stilistice convenționale.