New Jazz Voices 2017

CÂȘTIGĂTORI NEW JAZZ VOICES

Câștigătorul marelui premiu New Jazz Voices este Vlad Simon.

Mențiuni speciale: Marta Popovici și Roxana Kristina Hodea

Dintre finaliștii concursului New Jazz Voices cu numărul cel mai mare de voturi din partea publicului - Mihaela Alexa, Gaspar Csaba, Roxana Kristina Hodea, Ana Dubyk și Marta Popovici - premiul oferit de Cătălin Milea și revista Jazz Compas îi revine Martei Popovici. Premiul constă în organizarea unui recital în cadrul seriei de concerte Jazz Compas Live.

„Consider că este un premiu de încurajare și merită să fie oferit unui tânăr artist care are nevoie de susținere. A mai contat atitudinea, prestația din concurs și perspectivele pe care le oferă concurentul pentru scena actuală de jazz, în mod special. De asemenea, întrunind condiția de a fi printre cei 5 cei mai votati artiști de către public, consider că Marta Popovici este cea mai potrivită pentru a primi acest premiu.” - a declarat artistul Cătălin Milea, gazda serilor de la Gabroveni Jazz Club și redactor al revistei Jazz Compas.

___

UPDATE:  Premiul publicului: Premiul Special oferit de revista Jazz Compas ce constă în organizarea unui recital în cadrul seriei de concerte Jazz Compas Live

Procedura de jurizare 

Duminică, 9 iulie 2017, în evenimentul de Facebook dedicat competiției, Gabroveni Jazz Club powered by Bucharest Jazz Festival, vor fi publicate 9 materiale video cu reprezentația fiecărui concurent finalist în competiția New Jazz Voices de la Gabroveni Jazz Club powered by Bucharest Jazz Festival, desfășurată pe durata festivalului.

Din momentul publicării materialelor video, începe procesul de votare pentru public. Astfel, utilizatorii de Facebook pot vota artistul preferat respectând cei doi pași obligatorii de mai jos:
(1) apreciere (reacții de tip like, love); 
(2) distribuire a materialului video cu reprezentația favorită (share public pe profilul personal).

Votarea va începe din data de 9 iulie 2017, ora 12:00, și va dura până marți, 11 iulie 2017, ora 23:00.
Premiul publicului – Premiul Special oferit de revista Jazz Compas constă în organizarea unui recital în cadrul seriei de concerte Jazz Compas Live.

Câștigătorul va fi desemnat în două etape.
În prima etapă, se face un clasament cu primii 5 concurenți în ordinea voturilor valide.
În a doua etapă, artistul Cătălin Milea, gazda serilor de la Gabroveni Jazz Club și redactor al revistei Jazz Compas, alege un câștigător din acești 5 concurenți.

Câștigătorul va fi anunțat public în cursul zilei de joi, 13 iulie 2017. Câștigătorul va fi contactat de organizator prin email şi apel telefonic. 

Vezi regulamentul complet.

___

UPDATE 21.06.2017
Finaliștii primei etape a concursului New Jazz Voices sunt:

Alexa Mihaela
Arsene Marina
Bantas Sandu
Dubyk Ana
Gaspar Csaba
Gatcin Elena
Hodea Roxana Kristina
Popovici Marta
Simon Vlad

___


Prin cea de-a șasea ediție, Bucharest Jazz Festival lansează un nou program de promovare a tinerilor interpreți din jazzul românesc, intitulat New Jazz Voices, din cadrul programului de finanțare New Jazz Works.

Componentă a Bucharest Jazz Festival, New Jazz Works a fost demarat în 2015 la propunerea curatorului Lucian Ban din nevoia unui program care să sprijine și să stimuleze crearea de noi lucrări de jazz din România. După două ediții derulate cu succes, în care operele comisionate au fost prezentate pe scena Bucharest Jazz Festival, la propunerea artistei și actualului curator, Teodora Enache, ARCUB a identificat oportunitatea ca în 2017 programul să vină în sprijinul vocaliștilor, urmând ca în 2018 programul să se adreseze instrumentiștilor de jazz.

Concursul New Jazz Voices conține trei criterii importante
- abilități vocale – originalitate, acuitatea sunetului, expresivitate, interpretare;
- abilități specifice jazzului – simț ritmic, frazare jazzistică, spontaneitate și capacitatea de a improviza;
- calități artistice care trebuie să transmită publicului emoție, carismă și prezență scenică.

Concursul vizează vocaliștii din România care doresc să se afirme și care au nevoie de sprijinul întregii comunități de jazz. 

Aplicanții vor fi evaluați de un juriu format din 3 membri, iar artistul câștigător va fi invitat să concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival în cadrul ediției din 2018.

Calendar New Jazz Voices:
26.05.2017: open call concurs
14.06.2017: termen limită de trimitere a dosarelor 
21.06.2017: anunț finaliști prima etapă

Transmiterea dosarului de aplicație:

Dosarul electronic se trimite prin e-mail, la adresa: protocol@arcub.ro și va conține:
1.    CV-ul aplicantului; 
2.    Două linkuri: un link audio (poate fi şi înregistrare din studio)  + un link video, cu două piese la alegere;
3.    Copie după actul de identitate.

Termenul limită de trimitere a dosarelor de aplicație este: 14 iunie, ora 17:00

Procesul de selecție în vederea concursului New Jazz Voices se încheie după decizia membrilor juriului asupra câștigătorului. Nu se pot depune contestații. Prin trimiterea dosarului de aplicație pe e-mail, candidatul declară pe propria răspundere că a parcurs cu atenție și este de acord cu termenii și condițiile regulamentului. 

Întrebările cu privire la Programul New Jazz Voices pot fi adresate prin e-mail la adresa: protocol@arcub.ro până la: 02.06.2017, ora 12:00. Răspunsurile se dau cel târziu până la: 07.06.2017, ora 17:00.

Descarcă regulamentul și procedura de participare.