Alex Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra

Alex Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra

Alex Sipiagin – trompetă / trumpet
Dirijor / Conductor: Simona Strungaru
Bucharest Jazz Orchestra: Paolo Profeti - saxofon alto / alto saxophone, Gianni Gagliardi - saxofon tenor / tenor saxophone, Diana Suciu - saxofon tenor / tenor saxophone, Marcel Pascu - saxofon baritone / baritone saxophone, Sebastian Burneci – trompetă / trumpet, Silviu Groaza – trompetă / trumpet, Laurențiu Moise – trompetă / trumpet, Antonio Rapacciuolo – trompetă / trumpet, Florian Radu – trombon / trombone, Adi Cojocaru – trombone / trombone, Cristi Labus - trombon bas / bass trombone, Teodor Petkov – pian / piano, Vassil Hadzhigrudev – contrabas /contrabass, Borislav Petrov – tobe / drums
 
Alex Sipiagin
Înrudit cu faimosul cântăreț de operă Leonid Sobinov, trompetistul și compozitorul rus Ales Sipiagin este un nume obișnuit al lineup-urilor marilor festivaluri internaționale de jazz. Alex a început studiul trompetei la 12 ani, într-o orchestră de copii. Fascinat de puținele discuri de jazz care se găseau în anii ’80 în Rusia, Alex se înscrie la Institutul de Muzică din Moscova, apoi la Conservatorul Gnessin. În 1990, participă la un festival de jazz din Texas, ca membru al unei trupe de studenți din Rusia. Este remarcat de muzicieni și specialiști în domeniu și este invitat să participe la Competiția Internațională Louis Armstrong sponsorizată de Institutul Thelonius Monk. Sipiagin câștigă locul patru și, un an mai târziu, se mută la New York unde devine rapid favoritul mai multor orchestre, precum Gil Evans Orchestra, Gil Goldstein’s Zebra Coast Orchestra, George Gruntz Concert Jazz Band.
Alex este implicat într-o serie de proiecte premiate cu Grammy: „What Goes Around” și „Overtime” de Dave Holland Big Band, „Wide Angles” de Michael Brecker Quindectet și „Into the Sunset” de Dafnis Prieto Big Band. Artistul rus a înregistrat 15 albume solo pentru prestigioasa casă de discuri CrissCrossJazz și a compus pentru Dave Holland Octet, George Gruntz Concert Jazz Band.

Simona Strungaru
Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru a studiat pianul la Conservatorul din Amsterdam, iar în 2015, a lansat orchestra și conceptul „Simona Strungaru Symphonics” în cadrul Nopții Albe a Bucureștiului.

Bucharest Jazz Orchestra
Bucharest Jazz Orchestra este singurul big band independent cu activitate permanentă din România. Înființat în februarie 2012, la inițiativa trompetistului Sebastian Burneci, Bucharest Jazz Orchestra se bucură de o bogată activitate pe scena jazzului românesc și de colaborări cu nume importante ale genului. În anul 2015, apare discul de debut al orchestrei, „Povești din București”, iar recent Bucharest Jazz Orchestra a lansat două produse live noi, „Tali Hunt” și „Urban Swing”. 
Din componența grupului, focusat pe combinații între instrumente de suflat, fac parte muzicieni de top ai scenei bucureștene, precum trompetiștii Silviu Groaza și Laurențiu Moise, unii dintre cei mai importanți muzicieni de studio ai scenei comerciale, dar și membri ai Orchestrei Naționale Radio și ai Filarmonicii George Enescu. Printre membrii internaționali ai grupului, se numără saxofoniștii Paolo Profeti din Italia și spaniolul Gianni Gagliardi. Pentru această producție, secția ritmică îi are în componență pe Teodor Petkov la pian, Vassil Hadzhigrudev la contrabas și Borislav Petrov la tobe, muzicieni din Bulgaria cu o bogată activitate concertistică internațională. 
 
Vineri, 5 iulie | ora 21:30
Piața „George Enescu”