Bill Evans and the The Spykillers!

Bill Evans and the The Spykillers!

Bill Evans – saxofon, keyboard, voce / saxophone, keyboard, vocal
Simon Oslender – keyboard
Gary Grainger – chitară bas / bass guitar
Wolfgang Haffner – baterie / drums
Richard Leutner – tehnician sunet / sound technician
 
„Bill este unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-am întâlnit.” (Miles Davis)
„Bill Evans este omul renascentist al timpurilor noastre. Este unic.” (San Francisco Chronicle)
„Puțini artiști de jazz-grass au pedigree-ul și potențialul lui Bill Evans.” (Wall Street Journal)
 
Bill Evans
Colaboratorul de lungă durată al lui Miles Davis și John McLaughlin, Bill Evans este saxofonist, cântăreț și producător american. Considerat unul dintre cei mai buni saxofoniști ai vremii, nominalizat de două ori la premiile Grammy, Bill Evans este un muzician cu resurse inepuizabile ce se reinventează continuu și are mereu ceva nou de oferit.
La începutul anilor ’80, Dave Liebman, profesorul său de saxofon, îl prezintă lui Miles Davis, alături de care își face debutul internațional la vârsta de 21 de ani. Înregistrează șase albume cu Miles Davis și cântă alături de artiști de jazz, rock și country, printre care John Mclaughlin, Herbie Hancock, Mick Jagger, Willie Nelson. Cu 25 de albume solo la activ, Bill Evans a atras atenția fanilor de jazz și de rock din lumea întreagă ca lider de trupă al „Bill Evans Band” și „Bill Evans Soulgrass” alături de care a creat o nouă fuziune de jam, rock, funk, roots și jazz. „Îmi place să experimentez lucruri noi și să împing granițele muzicii pe care o cânt. Cred că Miles este cel care m-a inspirat să fac asta.” (Bill Evans)

The Spy Killers
The Spy Killers este cel mai recent proiect al lui Bill Evans, alături de fabulosul baterist german Wolfgang Hajjner, de virtuozul Simon Oslender și de maestrul groove-ului la chitară bas, Gary Grainger. O colaborare unde soul întâlnește jazz și influențele lui Miles Davis se combină cu moștenirea muzicală a lui Elvis, The Spy Killers nu are granițe stilistice, trece cu ușurință de la sci-fi soul la funk, rock sau groove.

Wolfgang Haffner
Unul dintre cei mai respectați bateriști ai scenei de jazz, Wolfgang Haffner a înregistrat 400 de albume de muzică, dintre care 16 albume solo. Bill Evans spunea despre Haffner „Am cântat cu Wolfgang de multe ori pe parcursul anilor, întotdeauna m-a uimit abilitatea, sensibilitatea și groove-ul său”.

Gary Grainger
Gary Grainger s-a lansat la finalul anilor ‘70, când a cântat alături de Rod Stewart. Au urmat colaborări cu John Scofield în anii ’80, Paul Young, Pete Townsend, Ringo Starr, Damon Hill. După ce cântă într-un turneu european din 2018, alături de trupa lui Bill Evans, Petite Blonde II, Bill declara „Gary a făcut spectacol în fiecare seară pe scenă! Era muzicianul perfect pentru Spy Killers”.

Simon Oslender
În vârstă de 20 de ani, artistul din Germania îi atrage atenția lui Bill Evans în timpul unui concert al Wolfgang Haffner Band. „Când am cântat pentru prima dată pe scenă împreună, s-a format instantaneu o conexiune. Are deja o reputație în Europa, iar keybords-ul său duce Spy Killers la un nou nivel de groove.” (Bill Evans)
Bill Evans and the The Spykillers
Duminică, 7 iulie | ora 21:30
Piața „George Enescu”