Em4ncipation feat. Yah Supreme

Em4ncipation feat. Yah Supreme

Alessandro Rossi – baterie / drums
Andrea Lombardini – chitară bas / bass guitar
Massimiliano Milesi – saxofon tenor / tenor saxophone
Massimo Imperatore – chitară / guitar
Yah Supreme – voce / voice
 
Creată în 2016, trupa Em4ncipation este deja cunoscută publicului de jazz pentru sunetul unic, incisiv și pentru o prezență scenică extrem de puternică. În primul an de activitate, trupa cântă în principalele cluburi și festivaluri din Italia, urmând ca în 2017 să scoată albumul de debut, Emancipation (Cam Jazz) ce lansează cariera internațională a trupei. În ultimii doi ani, trupa Em4ncipation a fost apropiată de scena românească, fiind prezentă la Transilvania Jazz Fest din Cluj, North West Fest din Baia Mare și Artist in Residence de la București. În 2018, Em4ncipation câștigă „Tomorrow’s Jazz Contest” de la Teatro La Fenice din Veneția.
Colaborarea cu rapper-ul din Brooklyn Yah Supreme în 2019 marchează o nouă etapă pentru grupul Em4ncipation. Cultura hip hop și sensibilitatea jazzului se combină într-un album ce va fi lansat în toamna anului 2019. Muzica și narațiunea se intersectează într-o alternanță constantă de ritmuri și solo-uri, completate pe alocuri de sunetul metroului din New York.
 
Alessandro Rossi
Considerat unul dintre cei mai talentați și eclectici percuționiști ai scenei contemporane de jazz, Alessandro Rossi începe să cânte la tobe la vârsta de șase ani. În 2014, câștigă bursa IASJ și este invitat să reprezinte Siena Jazz și Italia la „International Masterclass” susținut la Lisabona de David Liebman. Între 2014 și 2016, face parte din Orchestra Italiană de Jazz a Tinerelor Talente, condusă de Paolo Damiani. A colaborat cu nume importante ale scenei italiene și cu grupul româno-italian Paolo Profeti European Collective.
 
Andrea Lombardini
Câștigător al concursului „Euro Bass Day” din 2004, Andrea Lombardini este un chitarist și compozitor cunoscut pe scena jazzului european pentru originalitate. Deși abordează mai multe stiluri muzicale, Andrea Lombardini cântă jazz începând cu anul 2000 și colaborează cu artiști precum saxofonistul canadian Michael Blake, cu jazzmanul american Dave Binney, cu pianistul newyorkez Jason Lindner. Ca lider de trupă și compozitor, înregistrează cu trioul Alt, cu cvintetul Broken Band, cu grupurile The Framers și poL0. Andrea predă chitara bas la Conservatorul de Muzică Tomadini din Udine.
 
Massimiliano Milesi
Studiază cu maestrul Tino Tracanna la Conservatorul de muzică „Giuseppe Verdi” din Milano. Este unul dintre fondatorii colectivului Res, un grup de muzicieni din Italia, destinat cercetării și dezvoltării formelor de improvizație în jazz și muzica contemporană. Este, de asemenea, membru al Orchestrei Europene Wayne Horvitz, un ansamblu ce reunește importanți improvizatori din Europa. Cântă în diverse grupuri de jazz și jazz rock alături de artiști italieni și internaționali (Alex Ward, John Dikeman, Giovanni Falzone, Markus Stockhausen).
 
Massimo Imperatore
Chitaristul italian înregistrează cu grupurile de jazz Sadhana și Em4ncipation. Colaborează cu artiști provenind din mai multe stiluri muzicale, de la cântăreața de pop-soul Roberta Nasti, la grupul spaniol Fitness Forever.
 
Yah Supreme
Născut în Harlem și crescut în Brooklyn, Yah Supreme studiază actoria la Washington University din St. Louis. Lucrează în teatru, film, reclame și este MC pentru Tropfest New York.
Cariera de compozitor și muzician a început-o ca invitat pe albumele semnate de DJ Cam, Featherstar, Tiffany Pfeiffer and the Discarnate Band, Jimmy Lopez, Spier 1200. În 2004, fondează Brohemian, un grup de „hip-hop atmosferic” ce îmbină influențe Marvin Gaye, Gil Scott Heron și Guru într-o muzică cinematică. Yah este co-producător și vocalist pentru duoul Moonset Juice și compune muzică de film. 
 
Duminică, 7 iulie | ora 20:00
Piața „George Enescu”
Intrarea liberă