Antonio Sánchez & Migration

Antonio Sánchez & Migration

Antonio Sánchez – baterie / drums
Thana Alexa – voce / singer
John Escreet – pian / piano
Chase Baird – saxofon / saxophone
Orlando le Fleming – contrabas / contrabass
 
Antonio Sánchez
Câștigător a patru premii Grammy și nominalizat la Globul de Aur, Antonio Sánchez este printre cei mai căutați bateriști ai scenei de jazz internațional, lider de trupă și compozitor cunoscut pentru coloana sonoră a filmului „Birdman”, în regia lui Alejandro González Iñárritu, pentru care a primit o serie de premii și distincții din partea criticilor.
Născut în Mexico City, Antonio Sánchez începe să cânte la tobe la vârsta de 5 ani. După ce studiază pianul clasic la Conservatorul Național din Mexico City, absolvă magna cum laude Berklee College of Music în 1997 și obține o bursă de masterat pentru „Jazz Improvization” la New England Conservatory of Music. Mutarea la New York doi ani mai târziu îi aduce colaborări cu Chick Corea, Michael Brecker, Charlie Haden, Gary Burton și Toots Thielmans. Numele său apare pe mai bine de 100 de albume și este bateristul preferat al faimosului chitarist Pat Metheny, deținător a 20 de titluri Grammy. Colaborează constant cu nume importante ale jazzului internațional, de la Paquito D'Rivera, la Kenny Werner, Joshua Redman, Chris Potter, John Patitucci sau David Sanchez.

The Migration
În 2007, Antonio Sánchez lansează primul său album solo, „Migration”, numit de revista All About Jazz „Cel mai bun album de debut al anului”. Migration este și numele trupei de referință a artistului, începând din 2011, trupă alături de care lansează albumul „The Meridian Suite” în 2015 și „Lines in the Sand” în 2018.
Antonio Sánchez & Migration
Sâmbătă, 6 iulie | ora 21:30
Piața „George Enescu”
Intrarea liberă