Cvartet Florin Niculescu

Cvartet Florin Niculescu

Florin Niculescu – vioară / violin
Petrică Andrei – pian / piano
Vlad Popescu – baterie / drums
Bruno Rousselet – contrabas / contrabass
 
„Florin Niculescu este ca un foc de artificii care devine din ce în ce mai incandescent pe măsură ce spectacolul evoluează…” (Independent Review UK)
 
„Prin Florin Niculescu, jazzul francez și-a găsit în sfârșit succesorul lui Grappelli pe care îl așteptam cu toții.” (Jazz Hot)
 
Florin Niculescu
Numit de marele pianist Oscar Peterson „Uraganul din Carpați”, Florin Niculescu este un important virtuoz al viorii, recunoscut pe scena jazzului internațional pentru limbajul aparte pe care l-a dezvoltat pe parcursul carierei sale. Născut la București, într-o familie de muzicieni, Florin descoperă vioara la vârsta de patru ani. Pasiunea pentru jazz îl motivează să se mute la Paris la 24 de ani, unde studiază la Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Întâlnirea din 1992 cu Stéphane Grappelli, unul dintre fondatorii jazzului francez, este determinantă pentru cariera sa. Cântă cu Babik Reinhardt, fiul lui Django Rheinhardt, Biréli Lagrène, Wynton Marsalis, Royal Philharmonic Orchestra, Charles Aznavour, Paquito D’Rivera, Roberto Alagna, Johnny Hallyday și nu numai. Pentru albumul „Gipsy Ballad” câștigă în 2001 premiul „Album of the Year” și „MIDEM Talent Jazz 2001”.
 
Petrică Andrei
Petrică Andrei este unul dintre cei mai buni pianiști de jazz ai momentului, cunoscut pentru virtuozitate și lirism. Cu o carieră puternic influențată de mentorul său Marius Popp, Petrică Andrei se face remarcat la vârsta de 18 ani, când câștigă „Premiul pentru debut” la Sibiu Jazz Festival în 1993. Primește o serie de distincții naționale și internaționale și este invitat să cânte în prestigioase festivaluri internaționale la Paris, Viena, Lisabona, Vilnius, Berlin, Barcelona, Bruxelles și București. Lansează trei albume solo și colaborează cu Richard Galliano, Barry Altshul, Peter Herbolzheimer și Emil Bîzgă.
 
Vlad Popescu
Vlad Popescu și-a lansat cariera muzicală ca membru al Big Band Radio și percuționist secund al Filarmonicii George Enescu. Evoluează ca baterist în concerte internaționale și la festivalurile de jazz din România, alături de artiști precum Cristian Soleanu, Guido Manusardi, Michel Marre, Tom Smith, Decebal Bădilă, Marcinho Eiras. Din 2011, coordonează „Stagiunea de Jazz”, proiect produs de Societatea Română de Radiodifuziune și Teatrul ACT. Vlad Popescu este asistent universitar doctor în cadrul Universității Naționale de Muzică București.
 
Bruno Rousselet
Contrabasist și compozitor, Bruno Rousselet este profesor la Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Un muzician apreciat atât pe scenă, cât și în studiourile de înregistrare, Bruno a cântat, pe parcursul carierei sale, cu Charles Trenet, Marcel Azzola, Gordon Beck, Ray Bryant, Dee Dee Bridgwater, Laurent Dewilde, Juliette Greco, Donald Harrison, Dave Liebman, Wynton Marsalis și mulți alții. Concertează regulat pe scene de jazz din Africa, Europa, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Orientul Mijlociu și înregistrează muzică pentru industria cinematografică, producții de televiziune și publicitate.
Data
 6 iulie 2019

Ora
20.00 PM

Locație
Piața George Enescu

Intrarea liberă