Sâmbătă, 9 septembrie, ora 18:00 @ Combinatul Fondului Plastic Lukács Márton Live Set

Sâmbătă, 9 septembrie, ora 18:00 @ Combinatul Fondului Plastic Lukács Márton Live Set

Lukács Márton Örs – claviaturi, looping, FX

Debreci Norbert – tobe

 

Lukács Márton Örs este un pianist/claviaturist, compozitor și producător muzical din Miercurea-Ciuc, România. A început să învețe pianul la vârsta de 5 ani și a studiat muzica clasică la liceul local de arte. Din 2019 a studiat compoziția de jazz la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta, absolvind în 2023. Tot în acest an a câștigat premiul I la Concursul Internațional de Pian Langnau Jazz Nights.

S-a numărat printre membrii fondatori ai trupei de jazz-fusion Ineffable, cu care a lansat două albume, și a cântat alături de pianistul premiat cu Grammy, Bill Laurance, printre alții.

În calitate de compozitor, a publicat două colecții de piese pentru pian și un cvartet de coarde prin Universal Edition (Viena). În propriile proiecte (solo, Live Set și Trio), explorează posibilități diferite și unice ale jazzului modern și fuziunea diferitelor genuri de muzică pe care le abordează.

Lukács Márton a început să lucreze la primul său album solo jazztronica în 2021, intitulat „Morph” și lansat în 2022, după o serie de videoclipuri de sesiuni live. În acest proiect, el estompează liniile dintre jazzul modern și producția de muzică electronică, creând sunete unice sintetizate, groove și texturi în jurul pianului și improvizației la claviatură. Pentru spectacolele live i se alătură un prieten tot din România, care locuiește la Budapesta, bateristul Debreci Norbert. Debreci Norbert are un stil versatil de tobe, fiind experimentat în multe genuri.