Johnny Bica – “The Real Vibration”

Johnny Bica – “The Real Vibration”

Joi 4 iulie
Bucharest Jazz Festival Live @ Piața George Enescu 20:00
Johnny Bica – “The Real Vibration”
Intrarea libera
Johnny Bica – pian, synth / piano, synth
Michael Acker – bas / bass
Andy Ava – chitară electrică / electric guitar
Iulian Nicolau – baterie / drums
Invitați:
Sebastian Burneci – trompetă / trumpet
Gianni Gagliardi – saxofon tenor / tenor saxophone
 
„(…) albumul de debut al artistului Johnny Bica, «The Real Vibrations», este unul special, unic în peisajul muzical de jazz experimental, care, în același timp poate rezona cu o paletă largă de ascultători.” (infomusic.ro)
Stilistic vorbind, muzica se încadrează în idiomul creativ jazzistic, cu momente energice de improvizație și influențe post-bop, funk-jazz, breakbeat, drum and bass, hip-hop și electro. Atmosfera creată este, pe de o parte, contemplativă, într-o lumină semiobscură evocată prin sonoritățile calde, misterioase ale pianului electric, și prin liniile bântuitoare de sintetizator analog. Pe de altă parte, impulsul energic de dans nu lipsește, fiind reprezentat de temele ritmate și groove-urile vibrante ale bateriei și percuției.
 
Johnny Bica
Cu o vastă experiență în concertele live și un serios fundament muzical clasic și de jazz, Johnny Bica, doctor în muzică, producător muzical și compozitor, colaborator al secției de jazz a Universității Naționale de Muzică din București, este unul dintre cei mai interesanți pianiști ai generației sale. Colaborările cu nume din industria muzicală, conectarea la tendințele actuale, și, în același timp, activitatea în sfera experimentală de jazz, constituie un avantaj decisiv în formarea unei viziuni muzicale proprii. Este laureat pe scenele Napocensis Jazz Festival- Cluj-Napoca, Sibiu Jazz Festival, susținând concerte la Bucharest Jazz Festival, Alba Jazz, Bucharest Music Film Festival, TNB, Sala Radio din București, dar și  la Electric Castle sau Airfield Festival.
Andy Ava
Andy Ava este absolvent al Universității de Muzică din București și actual masterand în cadrul „Secției de jazz” a UNMB. A început studiul chitarei clasice la vârsta de 13 ani, ulterior făcând tranziția către muzica de jazz la Liceul de Muzică „George Enescu” din București. Cu o activitate intensă pe scena muzicală românească, Andy Ava abordează, în decursul anilor, stiluri muzicale diferite, de la jazz, la gospel sau pop.
Michael Acker
Absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Michael Acker a devenit unul dintre primii basiști de jazz din România care a cântat la festivaluri prestigioase din România, alături de un număr mare de muzicieni din România și din străinătate: Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Eduard Jak Neumann, Iordache, Luiza Zan, Nick Bartsch, Eamon Dilworth, Tony Miceli, John Betsch.
 
Iulian Nicolau
Student al Universității Naționale de Muzică București, Iulian Nicolau a venit în contact cu muzica improvizată și cu muzica de jazz în urma întâlnirii cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Mann. Printre artiștii cu care a colaborat se numără Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man, Cătălin Milea, Emil Bîzgă, Sorin Zlat.
 
Sebastian Burneci
Unul dintre cei mai valoroși muzicieni din noua generație, solist în Big Band-ul Radio, fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra, este membru activ în proiecte internaționale de jazz și parte integrantă a celor mai importante înregistrări și producții live din ultimii ani.
 
Gianni Gagliardi
Născut în Barcelona și stabilit în Brooklyn, New York, Gianni Gagliardi studiază în copilărie vioara și flautul renascentist. La 16 ani se mută în Olanda pentru a studia saxofonul la Conservatorium van Amsterdam, urmat de Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris și Berklee College of Music din Boston. Este directorul Barcelona Jazz Collective, o platformă dedicată muzicienilor aflați la început de drum, care produce și lansează albume. A cântat la cele mai mari festivaluri și localuri din Europa, America de Sud și SUA, cu muzicieni precum John Clayton, Eric Alexander, Dick Oatts și mulți alții.