Vineri, 8 septembrie, ora 19:00 @Combinatul Fondului Plastic Sorin Romanescu Trio

Vineri, 8 septembrie, ora 19:00 @Combinatul Fondului Plastic Sorin Romanescu Trio

Sorin Romanescu (România) – chitară

Anthony Gutierrez (Venezuela) – tobe

Adrian Flautistu (România) – contrabas

 

În cariera unui chitarist de jazz, una dintre cele mai interesante provocări muzicale este formula de trio, împreună cu o secție ritmică (bas și baterie). Prezența bateristului Anthony Gutierrez pe scena românească de jazz este de dată recentă, astfel că trioul format din Sorin Romanescu, Anthony Gutierrez și basistul Adrian Flautistu își face debutul chiar cu ocazia Bucharest Jazz Festival. Recitalul trioului conține compoziții originale și teme ale unor chitariști de jazz americani.

 

Sorin Romanescu (România) – chitară

Desemnat „Muzicianul anului 2008 în jazzul românesc”, Sorin Romanescu își face debutul în lumea jazzului la Festivalul de la Sibiu din 1991. De atunci se manifestă ca muzician polivalent, abordând diferite genuri muzicale, de la rock, folk-blues și jazz până la muzica contemporană, coloane sonore de film sau muzică pentru spectacole de dans contemporan. Printre colaborările notabile ale lui Sorin Romanescu se numără proiecte cu muzicieni din toate generațiile, precum Marius Popp, Johnny Răducanu, Romeo Cozma, Lucian Ban. De asemenea, a avut colaborări îndelungate cu saxofonistul Nicolas Simion, a realizat două albume alături de Maria Răducanu („Pe vale” și „Colinde”), un album alături de Luiza Zan („Colinde și povești de Crăciun”). De asemenea, o colaborare îndelungată o are cu Alexandru Andrieș, în calitate de chitarist și basist, alături de care realizează în continuare concerte și înregistrări de albume.

Compozitor și producător audio, numele său este legat de importante campanii publicitare pentru care a compus muzică, precum și de filme documentare sau artistice pentru care a compus coloane sonore. A colaborat cu regizorul Alexandru Solomon la realizarea coloanei sonore a filmului documentar „Război pe calea undelor” și cu regizorul Ionuț Teianu, la realizarea coloanei sonore a documentarului „Afacerea Tănase”, muzica originală compusă pentru acest film documentar fiind nominalizată la premiile Gopo.

Pentru muzica filmului „Câini” a primit premiul Gopo pentru cea mai bună muzică originală. Aparițiile sale concertistice acoperă o varietate stilistică, de la jazzul standard până la cel de avangardă. Este colaborator sau coautor în proiecte muzicale care însumează aproape 30 de albume.

 

Anthony Gutierrez  (Venezuela) – tobe

Muzician venezuelan, născut în 1990, Anthony Gutierrez s-a format ca multi-instrumentist încă de la vârsta de 5 ani, dezvoltându-și talentul și pasiunea pentru muzică, în special pentru tobe și percuție. Anthony a urmat studii de pian, chitară, canto și are experiență ca educator și dirijor. A lucrat în Sistemul Național de Orchestre din Venezuela și a activat în principal ca baterist în Simon Bolivar Big Band Jazz. Pe parcursul carierei a avut oportunitatea de a fi pe scena internațională din America Latină, America de Nord, Europa și Asia, participând la diferite festivaluri, colaborări, înregistrări și cursuri pe care le-a predat. Dintre cele mai importante evenimente la care a participat amintim: Dizzy's Club Coca-Cola – Jazz at Lincoln Center, Miami Dade College – Kendall Campus, Spectrum Theatre, Amsterdam Blue Note, festivalurile AjazzGo și Jazz al Parque (Columbia). Cariera de succes ca baterist se datorează îndemânării și abilităților sale de abordare a diferitelor stiluri muzicale.

 

Adrian Flautistu (România) – contrabas

Originar din județul Botoșani, Adrian Flautistu este unul dintre cei mai apreciați contrabasiști de jazz din România. A absolvit Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, în anul 2005, la clasa de contrabas a profesorului Gigel Șobachi. Este absolvent al Facultății de Interpretare Muzicală a Universității Naționale de Muzică din București – clasa de contrabas a profesorilor Ioan Cheptea și Săndel Smărăndescu, și al masterului de la clasa de jazz a profesorului Mircea Tiberian. Adrian are o activitate prolifică, concretizată în numeroase colaborări și concerte alături de importanți soliști instrumentiști și vocali, atât în țară, cât și în străinătate, în cadrul festivalurilor de jazz. Printre colaborările sale notabile se numără importanți soliști instrumentiști din România cum ar fi: Cristian Soleanu, Petrică Andrei, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, George Natsis, Sorin Romanescu. A făcut parte din cvartetul și cvintetul Garbis Dedeian, trioul și cvartetul Mircea Tiberian. A concertat alături de Johnny Răducanu, Marius Pop, Aura Urziceanu, Luiza Zan, Nicolas Simion, Paolo Profeti, Gianni Gagliardi, Daniel Torres, Vaughn Roberts. Talentul și virtuozitatea i-au adus numeroase premii, printre care Premiul pentru cel mai bun instrumentist (Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Târgu Mureș – 2010), Marele Premiu (Festivalul Internațional de Jazz „Europa Fest”, cu Sorin Zlat Trio – 2011), Marele Premiu (Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Târgu Mureș, cu Formația Jazz Challenge – 2011). A făcut parte din trioul care a activat la Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act, alături de George Natsis și Vlad Popescu. Din această colaborare a rezultat și un CD: „Stagiunea de Jazz, Live Sessions”. În prezent este basist al Big Band-ului Radio România și al formației Bucharest Jazz Orchestra.